23948sdkhjf

Stilladsarbejdere bryder loven hver eneste dag

Stilladsbranchen kan ikke overholde nye stilladsregler og beder om time-out for at få løst problemerne
Stilladsmontørerne og deres arbejdsgivere overtræder loven hver eneste dag.

Det erkender en enig branche, som simpelthen ikke mener, man er i stand til at leve op til reglerne.

Derfor beder stilladsbranchen i fællesskab om politisk hjælp, så virksomheder og stilladsmontører ikke risikerer at få bøder.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Sagen er, at Arbejdstilsynet fra 1. juni i år er begyndt at håndhæve nye skærpede sikkerhedsregler, der trådte i kraft 1. januar i år. Det har allerede givet anledning til de første påbud fra Arbejdstilsynet med mulig risiko for en bøde.

Branchen mener imidlertid ikke, at der findes grej på markedet, så man kan leve op til forudsætningerne om at udføre arbejdet både sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt.

- De nye regler er en konsekvens af et EU-direktiv, som mere eller mindre er implementeret i de fleste lande. Forholdet er imidlertid det, at Danmark er eneste land, hvor myndighederne håndhæver reglerne. Derfor ønsker vi, at håndhævelsen og fortolkningen af reglerne skal harmoniseres med nabolande som Sverige og Tyskland, som også ligger Danmark nærmest i forståelse af et godt og sikkert arbejdsmiljø, siger John Ekebjærg-Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub.

Han understreger, at man ikke ønsker at få afskaffet de nye regler om såkaldt “fuld sikkerhed". Man ønsker blot at få udskudt håndhævelsen indtil leverandører og importører kan levere grej, der lever op til reglerne.

tøtte

Læs hele artiklen i Licitationen-Byggeriets Dagblad
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078