23948sdkhjf

Speciallift til glas-udskiftning på Bornholm

PH Byg A/S tog speciallift i brug, da der skulle skiftes vinduer på Rønneskolen. Det øgede effektiviteten og sparede tømrerne for slæbearbejde
Da PH Byg A/S for nylig gennemførte en større udskiftning af vinduer og døre på Rønneskolen afdeling Østre på Bornholm blev der taget ny teknologi i brug.

De gamle vinduer var nedslidte og skulle skiftes og bygherren ville gerne have opgaven løst på kortest mulige tid. Så i stedet for at få de store nye partier leveret med løst glas, som tager noget tid at sætte i bagefter, valgte PH Byg at benytte en speciel vindueslift.

Med denne lift kunne én mand alene håndtere kæmpe partier på over 100 kg og sætte dem helt nøjagtigt i uden hjælp af kolleger. Så i stedet for at nå 2-3 store, tunge vinduer, som er normalen, lykkedes det at skifte 6-7 vinduer hver dag – for én mand.

Liften, som blev lejet hos Fridolf Liftudlejning, har fire kraftige sugekopper, som suger sig fast til glasset. Herefter er det blot at manøvrere vinduesglasset på plads.

- Den største fordel er imidlertid arbejdsmiljøet. Normalt må tømrere slæbe rigtig mange kilo i forbindelse med vinduesudskiftninger, men med denne løsning var der ingen tunge løft og dermed ingen nedslidning eller ømme rygge, fremhæver bygmester Peter Hjorth Hansen, PH mByg A/S.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08