23948sdkhjf

Brolæggerfaget mangler lærlinge

Der er høje forventninger til den kampagne, som brolæggerbranchen iværksatte i juni. Målet er, at op mod dobbelt så mange elever bliver udlært i 2018 som i 2014
Op mod dobbelt så mange elever på brolæggeruddannelsen. Det er forventningen og forhåbningen til den kampagne, som brolæggerbranchen har iværksat i jagten på flere interesserede unge til uddannelserne i henholdsvis Aarhus, Horsens og Glostrup.

- Det er vigtigt, at vi hele tiden sørger for at lokke de unge til. Som situationen er på nuværende tidspunkt, så går flere på pension, end der kommer til branchen, og det skal vi have lavet om på. Her kan kampagnen spille en væsentlig rolle, siger Claus Erik Johnsen, oldermand i Brolæggerlauget under Dansk Byggeri til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

En opgørelse fra Byggeriets Uddannelser viser, at der per 30. juni er blevet udlært 14 brolæggere i år, men behovet vurderer Claus Erik Johnsen til at være på 30-40 om året.

Derfor er det heller ikke det store smil, der kommer frem, når prognoserne for de næste år bliver gennemgået. Godt nok forventes 30 unge at blive udlært i 2015, men i 2016 dykker prognosen til 18, og i 2017 forventes 16 brolæggere at blive udlært.

- Det er kritisk. Det holder bestemt ikke i længden. Vi er nede på et skræmmende plan, som ikke engang kan føde den afgang, vi har. Forhåbentligt betyder kampagnen, at vi i stedet for 16 flytter antallet af udlærte brolæggere til 25 i 2017, siger oldermanden.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078