23948sdkhjf

Hurtig træfældning med gribesav

Enhver mekanisk arm med hydraulik kan nu anvendes til træfældning. Helms TMT har introduceret Gierkink gribesav, som fra alle vinkler kan gribe fat om træer og grene med en klo og save det over
Lastbilkranen, rendegraveren, mobilkranen, udkørselsmaskinen, flishuggerens kran – alle kan anvendes til montering af Gierkinks nye gribesav, GMT 035 og dermed blive til en træfældningsmaskine.

Gribesaven kan med sin klo gribe fat om grene eller træstammer og save træet over, mens kloen holder fast op lægger træet forsigtigt på plads. Det betyder, at gribesaven er særdeles velegnet, hvor afklippede grene eller fældede træer risikerer at ramme mod ledninger eller vælte ind over rækværk, bygninger, haveanlæg, veje, skinner eller lignende.

- Det er et lille alsidigt savhoved, som kan monteres på alt, hvad der er forsynet med hydraulik og rotator. Det er meget enkelt og effektivt opbygget, så det fylder mindst muligt og dermed er let at få i position til at gribe fat om grene eller stammer, siger Anders Kofod Mogensen, Helms TMT Centret.

- Saven kan save stammer og grene på op til 35 cm i diameter, og den kan anvendes til endnu tykkere emner, fordi den let og ubesværet skærer fra begge sider. Med sin ubegrænsede rotation kan saven anvendes både til stående og liggende træer.

Den nye gribesav er rigtig velegnet til specialopgaver som topkapning, nedskæring ved el-ledninger og lignende, men den kan også anvendes på en udkørselsmaskine og dermed forøge udnyttelsen. På samme måde kan den monteres direkte på en flishuggerkran, så fældning og flishugning kan klares i én og samme arbejdsgang, siger han.

- Ved anvendelse på en lastvognskran kan gribesaven både anvendes til fældning og efterfølgende lægge de fældede træer eller grene på lastvognen. Også i den sammenhæng sparer den arbejdsgange og effektiviserer dermed arbejdet, siger Anders Kofod Mogensen.

Gribesaven vejer 230 kg og har en maksimal åbning af griberen på 850 mm. Den kræver et minimum olieflow på 40 liter.

Gierkink er en hollandsk virksomhed, der ud over GMT 035 også fremstiller den større gribesav GMT XXL med en maksimal savediameter på 60 cm samt hurtigkoblingen GMT C10.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079