23948sdkhjf

VUC-Skills i Skjern skal rekruttere nye elever til erhvervsuddannelserne

VUC Ringkøbing-Skjern har ladet sig inspirere af Skjern Tekniske Skoles bragende succes med Skills-konkurrencer for skoleelever i 9. klasse. Hele dagen i dag skal Skills-konkurrencer give 100 VUC kursister troen på, at de med en EUD-erhvervsuddannelse kan få en god fremtid. Det er første gang i Danmark, at et VUC gennemfører en Skills-konkurrence
De seneste 2 år har Skjern Tekniske Skole haft en bragende succes med at invitere eleverne i Ringkøbing-Skjern Kommunes 9.-klasser til at konkurrere med hinanden om fire finalepladser ved DM i Skills. Skills-konkurrencerne gør på en spændende måde de unge mennesker opmærksomme på, at der findes rigtig mange fede erhvervsuddannelser, hvor man både skal kunne bruge hovedet og hænderne for at vinde.

Succesen har inspireret VUC Ringkøbing-Skjern til - som det første VUC i landet - at arrangere en Skills-konkurrence præcis magen til for de godt 100 daglige kursister på samtlige VUC-uddannelser i Skjern og Ringkøbing. De fleste af dem er mellem 18 og 27 år og i gang med at indhente, hvad de ikke fik lært 8., 9. og 10. klasse.

Skal give mod på en EUD-uddannelse

Ligesom skoleelevernes Skills-konkurrence foregår VUC’s Skills-konkurrence i UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjerns store innovations- og projektværksted, der er meget velegnet til formålet. Det starter fra morgenstunden i dag tirsdag 25. marts og varer hele dagen.

- Formålet er det samme - at give dem en bedre fornemmelse for de erhvervsuddannelser, som vi ved mange vil kunne få en rigtig god fremtid indenfor. Vi ved, at n stor procentdel af vore kursister efterfølgende vælger en erhvervsuddannelse, men der er også en stor procentdel, som ikke har mod på det. Nogle af dem vil helt sikkert opleve en sejr ved Skills-konkurrencen, på områder, hvor de ikke selv havde forventet det. Og det kan være med til at give dem det mål, de savner, så de kommer i gang, siger forstander Jim Lange, VUC Ringkøbing-Skjern.

Smidigt samspil

Han tilskriver et smidigt samspil mellem UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjerns mange skole en stor del af æren for, at VUC’s Skills-konkurrence er blevet en realitet. Bl.a. genbruger man de Skills-konkurrencer, som elever på Skjern Tekniske Skoles forskellige afdelinger har udviklet til 9.-klasserne. De fungerer også som dommere ved konkurrencerne.

- Som noget nyt har vi også inddraget elever fra handelsskolernes EUD-uddannelser (HG). De kommer også med konkurrencer og fungerer som dommere. Det er et godt eksempel på, hvordan de fusioner, UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern er et resultat af, hele tiden skaber nye og spændende synergieffekter, siger Jim Lange.

Han og VUC blev den del af UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern i 2007 og har siden kunnet hjælpe med støtte bl.a. læsesvage unge på uddannelsescenterets mange ungdomsuddannelser uden at det har krævet mere bureaukrati.

- Og nu oplever vi så, at hjælpen går den modsatte vej. Her er det en række ungdomsuddannelser, der hjælper os med at gennemføre Skills-konkurrencen, som jo ikke er VUC’s spidskompetence. Andre VUC’er kan naturligvis også gøre det samme. Sværere er det ikke. Men fordi vi alle er en del af den samme institution, har vi noget nemmere ved at planlægge og udføre det, siger Jim Lange.

De bliver danmarksmestre

Vinderne af Skills-konkurrencerne "Fra VUC til EUD" – som arbejdstitlen er – går ikke videre til et Danmarksmesterskab. De bliver simpelthen Danmarksmestre.

Det gør de af den simple grund, at VUC Ringkøbing-Skjern indtil videre er landets eneste VUC, der gennemfører en Skills-konkurrence.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079