23948sdkhjf

Lydsvage robot-plæneklippere

Husqvarna har netop lanceret to nye robotplæneklippere, Automower 320 og 330X. Begge modeller er de mest lydsvage nogensinde og kan klare meget stejle hældninger samtidig med, at de håndterer ujævne og komplekst formede græsplæner med lethed
Husqvarnas to nye Automower er udviklet til store og mellemstore haver med plæner på op til hhv. 2.200 kvm. (320) og 3.200 kvm. (330 X). Robotterne hører til blandt markedets absolut mest lydsvage med et lydniveau på blot 56 dB – svarende til en moderne, lydsvag opvaskemaskine.

Flere egenskaber er blevet optimeret: Robotterne klarer en hældning på helt op til 45 pct.. Klippehøjden indstilles nu automatisk ved tryk på en knap. Og batterilevetiden er fordoblet for 330 X, der har en klippetid på 2½ time – uden at det forlænger ladetiden (60 min.).

Tænker selv

Samtidig tænker de nye Automower i endnu højere grad selv. De tilpasser sig formen på din have og finder selv ud af at komme igennem smalle passager (dog min. 60 cm). Robotterne sikrer ensartet klipning ved at cirkulere omkring områder med højere eller kraftigere græs, indtil der er ordentligt klippet (spotklipning).

Hertil er de nye Automower udstyret med en vejr-timer, der tilpasser arbejdstiden efter plænens væksthastighed. Dvs. at robotterne maksimerer klippetiden i perioder med kraftig græsvækst – og nedsætter klippetiden ved tørt vejr og sidst på sæsonen, hvor plænen gror langsommere. På den måde optimeres både plænens udseende og robotklipperrens ydeevne.

Ekstra features for 330 X

Særligt for 330 X er et indbygget GPS navigationssystem, der registrerer, hvilke områder robotklipperen allerede har dækket for at sikre optimal plænedækning. Og så kan man med et enkelt tryk på ladestationens "Call home"-knap kalde robotten tilbage til stationen – hvilket kan være smart, når plænen er så stor, at man ikke kan se, hvor robotten befinder sig. Desuden kan 330 X udstyres med forlygter (tilbehør), så man ikke risikerer at falde over den ved brug i de mørke timer.

Kendetegnende for alle Husqvarnas Automower er det unikke klippesystem, hvor barberbladsskarpe knive klipper et par millimeter græs af, hver gang de passerer. De korte græsklip vender tilbage til plænen som gødning med det resultat, at du får en tyk, tæppelignende græsplæne fri for mos.

Desuden er de svensk-ejede Automower konstrueret til at modstå det barske nordiske klima uden problemer, hvorfor robotklipperne kan være udendørs døgnet rundt uanset vejrforholdene.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156