23948sdkhjf

Manitou vender op og ned på affaldscenter

Renovationsselskabet Nomi4s voksede fra at modtage deponiegnet affald fra 48.000 til nu 150.000 personer. Derfor får man nu hjælp af ny Manitou MI30D truck med hydrauliske vendegafler
Den vender lidt op og ned, ikke på det hele, men på meget. Og selv om den med en kampvægt på blot 4610 kg ikke er en af de største blandt maskinerne på affaldscentret, så har den lynhurtigt tilranet sig en særdeles central rolle i hverdagen.

- Vi kører med hydrauliske vendegafler på den nye Manitou MI30D truck, og dermed kan vi legende let tømme bure og stålkasser over i store containere. Manitou’en kører rundt overalt på pladsen og flytter på både klemmekasser og bure. Med vendegaflerne løftes beholderne op og vendes ganske enkelt rundt over de store containere, forklarer Carl Ejnar Fjordside.

Han er driftsleder hos renovationsselskabet Nomi4s, som har sit store affaldscenter på Kåstrupvej en halv snes kilometer nord for Skive. Tidligere var det de fire S-kommuner Skive, Spøttrup, Sallingsund og Sundsøre, der var fælles om selskabet, som dengang hed 4-S Skive-Egnens Renovationsselskab I/S.

- Vi var for små, og fra nytår har vi så været fusioneret med det fælleskommunale affalds- og miljøsamarbejde Nomi for Holstebro, Lemvig og Struer kommuner. Det betyder, at vi nu modtager deponiegnet affald fra 150.000 personer. Andet affald får vi fra 48.000 personer i Skive Kommune, fortæller Carl Ejnar Fjordside.

Affaldscentret ved Kåstrup modtager dagrenovation fra hele Skive Kommune og nu også deponi fra de tre øvrige kommuner i samarbejdet. Dagrenovationen omlastes på centret og køres derefter til forbrænding på Måbjergværket i Holstebro.

Nem levering

Leveringen af den nye Manitou MI30D gik særdeles nemt. Den kom nemlig fra den danske Manitou-importør og –forhandler, Scantruck, i Skive.

- Når vi køber maskiner, skal vi i udbud. Vi har den luksus, at vi faktisk har tre truck-forhandlere i kommunen. Scantruck kom med det bedste tilbud. Samtidig får vi tre års garanti på maskinen. Det er der ikke mange, der giver, siger driftsleder Carl Ejnar Fjordside.

Trucken til Nomi4s var en af de allerførste Manitou MI30D, der kom til Danmark. Modelbetegnelsen afslører, at trucken magter op til 3000 kg på gaflerne, og at der er tale om en maskine med dieselmotor. Samme truck fås også i en gas-version, som kunne være en fordel, hvis den primært skulle køre inden døre på affaldscentret.

- Vi har valgt diesel-udgaven, fordi trucken langt overvejende skal udføre opgaver uden døre. Samtidig er det mest praktisk, fordi hovedparten af vore øvrige maskiner også er dieseldrevne, siger Carl Ejnar Fjordside.

Trods masser af kræfter og løftehøjde op til 3,30 meter, er MI30D en væver sag, som nemt kommer ind også, hvor pladsen måske er lidt trang. Totalbredden er blot 1150 mm.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079