23948sdkhjf

Hver anden leder holder ikke al sin ferie

Kun halvdelen af lederne på de danske virksomheder får holdt al den ferie, de har krav på, fremgår det af undersøgelse, som YouGov har foretaget for Lederne
Kun halvdelen af lederne på de danske virksomheder får holdt al den ferie, de har krav på, Det fremgår af en ny undersøgelse fra Lederne, baseret på svar fra 2.345 ledere og foretaget i samarbejde med analysebureauet YouGov.

Ifølge undersøgelsen fik 45 pct. af lederne i ferieåret 2013-2014 ikke holdt al den ferie, de var berettiget til – flest med den begrundelse, at det ikke kunne indpasses i forhold til lederjobbet. De ledere, der ikke fik holdt al ferien, havde typisk mellem én og 10 ubrugte feriedage på kontoen ved ferieårets slutning, og knap hver fjerde leder, 23 procent, gik ud af ferieåret 2013-14 med flere end 10 ubrugte feriedage.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen opfordrer lederne til at blive langt bedre til at holde den ferie, de har forhandlet sig frem til.

- Det er selvfølgelig meget prisværdigt, at lederne brænder så meget for deres job, at de har svært ved at holde fri fra det. Men ledere har ligesom alle andre brug for ferien til at restituere og slappe af, så min klare anbefaling er, at lederne skal blive bedre til at holde den ferie, de har krav på. I mange andre situationer viser lederne, at de er gode til at planlægge, og de planlægningsevner bør de også bruge, når det gælder deres egen ferie, siger Flemming Andersen.

Han påpeger derudover, at ledere er rollemodeller for medarbejderne. Så når lederen ikke holder sin ferie, kan medarbejderne få den opfattelse, at de måske også bør korte nogle dage af ferien.

Ledernes undersøgelse viser, at 60 procent af lederne med ferie til gode har fået overført alle feriedagene til det nye ferieår. 22 procent svarer, at intet af tilgodehavendet er blevet overført.

- Når lederne underskriver ansættelseskontrakten eller sidder til den årlige lønforhandling, er antallet af feriedage ofte i spil. Så hvis lederne ikke holder den ferie, de har krav på, eller får den overført til næste ferieår, snyder de sig selv for goder, de har forhandlet sig frem til. Ellers svarer det til at acceptere kun at få løn i 11 og en halv af årets 12 måneder – og det ville de færreste nok bryde sig om, påpeger Flemming Andersen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08