23948sdkhjf

IT-rollemodeller i byggeriet

Mester Tidende har fundet frem til fem håndværksvirksomheder som er frontløbere og rollemodeller indenfor tilbudsgivning, planlægning, udførelse, aflevering og administration
Mester Tidende har i samarbejde med IT-rådgivningsfirmaet Basit gennemført en omfattende konkurrencer for at finde og kåre Danmark mest IT-modne håndværksvirksomhed. Alle med indsigt i IT i forhold til byggebranchen har kunnet nominere virksomheder til prisen. 35 virksomheder blev nomineret og nu har dommerpanelet fundet vinderen inden for hver af de fem kategorier.

Danmarks 5 mest IT-modne håndværksvirksomheder er:

TILBUDSGIVNING

Christoffersen og Knudsens Eftf. ApS, Rødovre

PLANLÆGNING

TS Stilladsmontage ApS, Bjæverskov,

UDFØRELSE

Højbjerg VVS Service, Højbjerg

AFLEVERING

Jørgen Friis Poulsen a/s JFP, Herning

ADMINISTRATION

Tømrermester A/S v/ Mads Stadsgaard, Langå

IT-værktøjerne passer til virksomhederne

Dommerne har lagt vægt på at kåre de virksomheder, der har taget nogle bevidste beslutninger og foretaget fornuftige investeringer omkring IT. Målet har ikke været at finde virksomheder med mest eller flest IT-værktøjer, men derimod at finde frem til de virksomheder, der har investeret klogt, og som gennem IT-værktøjer har effektiviseret deres virksomhed og opnået positive resultater i forhold til driften.

Der er selvfølgelig i voteringen taget højde for de nominerede virksomheders kompleksitet såsom størrelse, faggruppe, antallet af virksomhedernes opgaver, antallet af leverandører og underentreprenører osv.

De nominerede virksomheder er vurderet efter, hvor godt IT-værktøjerne står mål med virksomhedernes behov, og hvor godt IT-værktøjerne er blevet implementeret i virksomheden. Altså om virksomheden har formået at få alle de relevante medarbejdere med på IT-vognen, eller om nogle medarbejdere fortsat ikke føler sig helt sikre ved de nye IT-tiltag.

Dommerne har også vurderet, hvad virksomhedernes IT-værktøjer betyder for bundlinjen; har virksomhederne fået bedre styr på deres ressourcer og økonomi, har virksomheden vundet flere ordrer eller sikret konkurrencemæssige fordele?

Overordnet set har de vindende virksomheder alle det tilfælles, at det IT-værktøj virksomhederne har inden for den kategori, de har vundet, passer godt til dem og deres arbejdsprocesser.

Læs mere om vinderne

I næste udgave af Mester Tidende kan du læse mere om virksomhederne og hvilke IT-overvejelser de har haft, og hvad de har gjort for at effektivisere deres forretning.

Disse historier fortæller mere om, hvor stor en rolle IT spiller i at få optimeret arbejdsprocesser hele vejen rundt i virksomheden. De fortæller hvordan IT kan bruges til at løfte virksomheden, og hvor vigtigt det er nøje at overveje hvordan IT skal effektivisere forretningen. Velovervejede investeringer i IT-værktøjer kan nemlig være med til at skabe bedre bundlinje i håndværksvirksomheden.

Vinderne af konkurrencen få overrakt priserne på Dansk Byggeris IT-messe 2015. Messen løber af stablen den 3. og 4. februar 2015. På messen kan du få yderligere inspiration og viden til hvordan din virksomhed kan optimere driften med IT-værktøjer.

Dommerpanel

Dommerpanelet består af udviklingscheferne fra to af Danmarks førende brancheorganisationer, Jørn Jensen fra Dansk Byggeri og Steen Hoeck Klausen fra Arbejdsgiverne (tidl. DS Håndværk og Industri). Desuden direktøren fra Bygge-og Anlægsdivisionen på Teknologisk Institut, Mette Glavind.

BASIT, som beskæftiger sig med IT-rådgivning i byggebranchen, har været praktisk tovholder på konkurrencen, og repræsenteret ved adm. direktør Martin Profit Jakobsen.

Mester Tidende har været repræsenteret ved ansvh. chefredaktør Klaus Tøttrup
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078