23948sdkhjf

Studerende vinder arkitektkonkurrence

Nytænkende ungdomsbolig vinder konkurrencen for arkitektstuderende på sjette semester på Kunstakademiets Arkitektskole.
Det blev projektet "En generisk boligcelle", der vandt konkurrencen for arkitektstuderende på sjette semester på Kunstakademiets Arkitektskole. Konkurrencen er arrangeret af Kunstakademiets Arkitektskole og Københavns Tømrerlaug i anledningen af laugets 500 års jubilæum 5. december i 2015.

- Projektet "En generisk boligcelle" vandt, fordi oplægget er et nytænkende bud på en ungdomsbolig på ca. 20 kvadratmeter. Det gælder både boligens form, lysindfald og valg af materialer. Et af kravene til de studerendes projekter var, at de skulle udfordre tømrerfaget. Det gør vinderprojektet bl.a. ved at bruge glasfiberkomposit som byggemateriale. Her kan lyset trænge igennem og ind i boligen, hvilket giver en fornemmelse af, at byrum og bolig smelter sammen, siger Martin Skou Heidemann, der er medlem af dommerkomiteen og direktør i entreprenør- og tømrervirksomheden Skou Gruppen A/S.

Dramatiske lysforhold

Idéen bag vinderprojektet har været at skabe en ungdomsbolig med varierende rum på trods af de få kvadratmeter for at give en fornemmelse af en større lejlighed. Boligen er udformet som to separate boliger, som er afhængige af hinanden - både rumligt og i konstruktionen. Lejlighederne folder sig omkring og over hinanden og skaber derved en varierende rumlighed med dobbelt høje rum og dramatiske lysforhold.

- Vi har især lagt vægt på sammenspillet mellem konstruktion og indhold. Vi har skabt en bolig, hvor man lever i og med materialet. Vi har valgt at bygge i fiberkomposit både i konstruktion og beklædning. Udover at materialet er stærkt, er det også transparent og giver derved rummene en ekstra sansevirkning via både dagslys og som kunstlys, siger Oliver Mogensen, som er med i vinderprojektgruppen sammen med ni medstuderende.

Jubilæum markeres

Jubilæet markeres igen fra 30. november til 4. december, hvor vinderprojektet bygges på Rådhuspladsen i København af Tømrerlaugets medlemmer og tømrerlærlinge fra Københavns Tekniske Skole.

- Når vi bygger vinderprojektets ungdomsbolig på Rådhuspladsen, vil man kunne se et boligdesign, som peger fremad. Projektet viser, hvordan tømrerfaget har udviklet sig gennem tiden, især fordi de studerende har valgt et transparent kompositmateriale. Vinderprojektet fungerer som en flot og spændende markør af Københavns Tømrerlagus 500 års jubilæum, siger Martin Skou Heidemann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079