23948sdkhjf

Er du en god mester og en god leder?

Hvilken leder er du? Hvad er du bedst til og hvad er dine svagheder? På Byggeriets Lederuddannelse får du nogle værktøjer til at lede og du lærer dig selv at kende som leder
Hvilken leder er du? Hvad er du bedst til og hvad er dine svagheder?

Det er spørgsmål som Dan Metzdoff, afdelingsleder hos Altan.dk, mente at have svarene på. Men han fik en en øjenåbner, da han igennem sit toårige forløb med Byggeriets Lederuddannelse fik meget større indsigt i sin egen måde at lede og styre på.

Det skriver Mester Tidende

– Jeg har fået øjnene op for, at god ledelse starter hos mig selv. Kun hvis jeg er bevidst om, hvordan jeg er som leder, kan jeg ændre min ledelse og lave nogle ting om. Det er også spændende at samle inspiration og høre, hvordan andre ledere griber tingene an, siger Dan Metzdor, som netop har afsluttet uddannelsen.

Tilbage på skolebænken og så alligevel ikke!

Selvom Byggeriets Lederuddannelse er en akademiuddannelse og indeholder teori, eksaminer, opgaver og læsning, så bryster IBA, KEA og Dansk Byggeri sig af, at det er en praksisnær uddannelse, som ikke kun fokuserer på at have næsen i en bog.

- Vi lægger stor vægt på, at al undervisning skal kunne omsættes til praksis og relatere til hverdagen, og at teori og værktøjer skal kunne tages i brug med det samme. Deltagerne arbejder fuld tid ved siden af, så der er rig lejlighed til at teste undervisningen af løbende, fortæller udviklingschef i Dansk Byggeri, Jørn Jensen, som har været med til at designe og skabe den målrettede uddannelse til byggeriet.

Ny ild brænder

Og for Dan har det givet meget mere end bare nye ledelsesværktøjer.

- Jeg har fået en forståelse for meget mere end bare min egen rolle. F.eks. faget afsætningsstrategi har givet mig indsigt i, hvorfor vores marketingsafdeling gør nogle af de ting, de gør. Det har ikke altid været gennemskueligt før.

Og det er ikke kun Dan, der har mærket forandringen i hans måde at lede på. Mange af kollegerne har lagt mærke til en ny ild, som er tændt i ham.

– Hver gang jeg kom tilbage på arbejde efter en undervisningsdag, havde jeg lært nogle nye ting, som jeg var ivrig efter at få taget i brug. F.eks. var jeg blevet skarpere til AB92, og det er fedt, når man står med det i praksis, og kan mærke, at undervisningen bærer frugt.

Netværk med ligesindede

Her to år efter Dan startede forløbet, står han nu med meget mere viden og ballast, men en anden sidegevinst for Dan har været det store netværk, han har opbygget med sine medstuderende.

- Det har været super godt at kunne sparre med hinanden undervejs. Også selvom det er på tværs af fagene.

- Vi ser rigtig mange som Dan, som f.eks. er gået fra at være byggeledere til at blive afdelingsledere. Og det kan være en udfordring, hvis man ikke får nogle gode værktøjer med på vejen.

Mange gør det godt uden at have en lederuddannelse, men stort set alle deltagere på byggeriets lederuddannelse har været overrasket over, hvor stort udbytte, de har fået ud af uddannelsen, og hvor stor en forskel, deres kolleger har bemærket i den daglige ledelse, fortæller Jørn Jensen.

Værktøj til byggeriets ledere

Der er penge at hente for virksomhederne, hvis lederne får bedre øje for, hvilke muligheder de har for at drive forretning. Byggeriets Lederuddannelse har netop på Københavns Erhvervsakademi (KEA) og Erhvervsakademi Kolding (IBA) udklækket det første hold ledere, som har fået nye værktøjer i bagagen og dermed udsigt til vækst og øget indtjening

Deltagerne har i de seneste to år taget fire moduler ved siden af deres daglige arbejde. Modulerne har handlet om emner som ledelse- og projektstyring i praksis, afsætningsstrategi samt professionel praksis i bygge- og anlægsbranchen. Og skulle deltagerne have fået smag for at bygge videre på uddannelsen, er vejen åben for det.

På den korte bane har deltagerne mulighed for at tage modulet innovationsledelse og skrive et afgangsprojekt, hvor de tager udgangspunkt i de teorier og metoder, de har lært undervejs på uddannelsen. Dermed får de afsluttet en samlet akademiuddannelse i ledelse i bygge- og anlægsbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11