23948sdkhjf

Fleste mangler i storentrepriser

Der er stor forskel på omfanget af mangler ved aflevering inden for de forskellige entrepriseformer, viser nye tal. Værst ser det ud for storentrepriser, hvor værdien af mangler ved afleveringen i gennemsnit udgør 1,2 procent af entreprisesummen.
Hoved- og totalentrepriser står sig langt bedre i forhold til omfanget af mangler ved aflevering end storentrepriserne.

Det viser nye tal fra Byggeriets Evaluerings Centers Fond, hvor manglerne ved storentrepriser udgør 1,2 procent af entreprisesummen.

Analysen omfatter i alt 2.341 entrepriser, der er afsluttet indenfor de seneste tre år. Entrepriserne fordeler sig over hele Danmark, og de har en gennemsnitlig entreprisesum på 10,5 mio. kr. ekskl. moms.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Analysen afslører store forskelle på omfanget af mangler ved aflevering, når man ser på hvilken entrepriseform, der er anvendt.

Værst ser det ud for storentrepriser, hvor værdien af mangler ved afleveringen i gennemsnit udgør 1,2 procent af entreprisesummen.

Ser man på tværs af alle entrepriser kan man konstatere, at værdien af mangler i gennemsnit er 0,6 procent af entreprisesummen.

Det lyder måske ikke af meget, men det svarer til, at der er mangler til en værdi af ca. 60.000 kr. ved aflevering af en entreprise på 10 mio. kr.

Fire ud af 10 entrepriser i analysen er afleveret uden mangler. Det sker tre gange hyppigere for fagentrepriser end for storentrepriser.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078