23948sdkhjf

Farligt arbejde hos ulovlige østfirmaer

Store problemer med arbejdsmiljøet i ulovlige østeuropæiske firmaer i Danmark
Vasile og Marius arbejder oftere med fare for liv og helbred, når de er ansat i et firma, der er ulovligt i Danmark.

Det afslører en opgørelse fra Arbejdstilsynet, skriver Fagbladet 3F. Hvert år bliver en stor gruppe østeuropæiske firmaer i den danske byggebranche afsløret i at holde sig skjult for myndighederne.

Hos de firmaer stopper Arbejdstilsynet langt oftere arbejdet, fordi det er farligt for de ansatte. Tilsynet giver påbud ved to procent af arbejdsstederne hos de firmaer, der er registreret i Danmark. Mens de griber ind med påbud i mere end 50 procent af besøgene hos de ulovlige firmaer.

- Vi kan se, at de firmaer, der forsøger at flyve under radaren ikke har ønske om at overholde arbejdsmiljøloven, forklarer tilsynschef i Arbejdstilsyndet, Karsten Bach Christensen.

De store problemer hos de ulovlige østeuropæiske firmaer presser branchen. Det forklarer centerleder Søren Kaj Andersen fra København Universitet.

- Det bekymrer mange folk i byggebranchen. Særligt de små og mellemstore mestre, der mener, det er unfair konkurrence, siger han.

Han mener, at tallene viser en meget stor forskel på arbejdsmiljøet.

- Det er markant. Det lader til, at der er betragtelige problemer med arbejdsmiljøet hos de virksomheder, der ikke er registreret, som de skal, siger Søren Kaj Andersen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093