23948sdkhjf

Glasbranchen satser på parcelhusejere

Over 1 mio. danske parcelhuse og et tilsvarende antal etageboliger udgør et enormt markedspotentiale, når det gælder anvendelse af glas. På konferencen Glasdag 2015 tuner branchen ind på boligejernes muligheder med glas
Den 4. marts afholdes årets store glaskonference, Glasdag 2015, hos termorudeproducent Niels Juel Pedersen i Næstved. Arrangørerne fra Glasteknisk Forening, Glasindustrien og Glarmesterlauget i Danmark, har ekspertindlæg fra både ind- og udland på programmet. I år sættes den glasteknologiske udvikling i forhold til behovet hos den "lille bygherre" - boligejeren.

- Den private bolig repræsenterer et kæmpe og uopdyrket marked for anvendelse af glas, som glasbranchen skal være langt bedre til at servicere og inspirere med nye glasprodukter og unikke glasløsninger.

- Derfor kommer arkitekt Morten Dalsgaard fra m3 arkitekter og deler ud af sin mangeårige erfaring med dette marked, bl.a. gennem Bolius arkitektrådgivning, siger Linette Bekhøi, konsulent ved Glarmesterlauget i Danmark.

Dagslys og komfort

- Det er vigtigt at boligejerne bliver inspireret - ellers ser de ikke mulighederne. Mere dagslys og anvendelse af glas kan forvandle et gammelt parcelhus, til en moderne bolig med masser af komfort og bedre udnyttelse af husets samlede areal, fortæller Morten Dalsgaard om sit indlæg, hvor han vil vise et udvalg af cases med især specialtilpassede glasløsninger.

Det private marked er også udgangspunktet for R&D Director hos Saint-Gobain, Elin Søndergaard, som vil give et indblik i glassets mange funktioner, - særligt med fokus på lyd.

- Der kan i dag indbygges mange forskellige funktioner i glas, som øger komfort og velvære, i nogle tilfælde med en direkte positiv effekt på helbredet, forklarer Elin Søndergaard, som vil give deltagerne konkrete værktøjer til, hvorledes branchen kan dygtiggøre sig i at rådgive kunderne om det rigtige glasvalg.

Innovation og produktudvikling

Nye innovative produkter fra udlandet åbner også op for nye muligheder i Danmark. Et rigtig godt eksempel på dette er Mikkelsen Arkitekter, som i samarbejde med den amerikanske producent, Dow Corning, har udviklet et unikt facadedesign med et højisolerende facadeelement i glas.

Parterne har fra skitsestadiet samarbejdet om integreret æstetik, funktionskrav og bygbarhed. I et fælles indlæg præsenteres de teknologiske løsninger, og producent og arkitekt diskuterer forudsætningerne for projektet og værdien af samarbejdet i de tidlige projekteringsfaser.

Dagen afrundes med et inspirerende indlæg fra den anerkendte hollandske ingeniør, Robert Nijsse, som har et indgående samarbejde med arkitekt Rem Koolhaas/OMA, og ofte rådgiver på projekter, hvor glasset spiller en arkitektonisk nøglerolle. Robert Nijsse forsker sideløbende som professor ved det Tekniske Universitet i Delft, og vil i sit indlæg vise de nyeste spektakulære glasprojekter og sin seneste forskning omkring fuldglassøjler.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096