23948sdkhjf

Würth værner om familie-værdier

Würth har 50 års jubilæum i Danmark. Det startede med en enkelt mand. Nu har Würth Danmark over 500 ansatte, stort hovedkontor i Kolding og 23 butikker rundt omkring i landet
Det startede med skruer, bolte og møtrikker i 1965, da den tyske virksomhed Würth oprettede en afdeling i Danmark. I dag har Würth Danmark over 500 ansatte, stort hovedkontor i Kolding og 23 butikker rundt omkring i landet.

I dag sælger Würth ikke kun skruer, men et bredt udvalg af værktøj, kemiprodukter, sikkerhedsprodukter mv. Der er over 80.000 varenumre at vælge mellem, og det kommer en lang række brancher til gode: auto, transport, metal, byggeri, installatører og det offentlige.

Würth blev grundlagt i den sydtyske by Künzelsau i 1945. Afdelingen i Danmark var virksomhedens sjette afdeling. Den blev grundlagt af Ernst Clausen, som i 1964 reflekterede på en annonce i Berlingske Tidende. Man søgte en forretningsfører til en kommende afdeling af en tysk skrue- og metalvarefabrik i Danmark.

Tager sig af hinanden

Den historie, og en hel del mere, står at læse i den jubilæumsbog, der netop er udkommet om Würth Danmark i anledningen af 50 års jubilæet.

Det er forfatteren Frank Lauridsen, som har skrevet bogen. Han kendte ikke Würth i forvejen:

Jo, logo’et havde jeg da set, indrømmede han ved præsentationen af bogen forleden. Logoet ligner en skrue og en møtrik. Det er ikke til at tage fejl af… men ellers kendte jeg intet til firmaet.

- Der hersker en helt speciel ånd. Det er firmaets snart 80-årige direktør, Reinhold Würth, som stadig sætter sit præg på firmaet. Han er et udpræget familiemenneske, og det har spredt sig til alle i firmaet – også her i Danmark. Man tager sig af hinanden. Man vil gøre en forskel – også for samfundet. Würth har i mange år beskæftiget udviklingshæmmede. Man støtter også handicapidræt, forklarer Frank Lauridsen.

Kunst i Kolding

Würth hovedkontoret i Kolding har løbende kunstudstillinger, som kan beses gratis hverdag i kontorets åbningstid, men også om søndagen, hvor medarbejdere skiftes til at tage en tjans som museumskustoder. En hel del lokale benytter muligheden,
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094