23948sdkhjf

Godt træt af tyveri fra byggepladsen

CJ Group i Hjortshøj ved Aarhus har igen været udsat for tyveri. Det har økonomiske konsekvenser for virksomheden, som føler sig magtesløse over for problemet
- Vi har faktisk lige haft et tyveri i nat, hvor 7 kogeplader fra en af vores pladser er blevet stjålet, siger direktør Knud-Erik Kjær fra CJ Group i Hjortshøj ved Aarhus, da Mester Tidende ringer og spørger, om de har oplevet tyverier fra deres byggepladser.

- Vi har altid kendt til hærværk og tyverier. Det har økonomiske konsekvenser for virksomheden og koster jo for entreprenørerne hver gang i selvrisiko og afleveringstidspunktet for opgaverne bliver udskudt. Det er fandeme ærgerligt, siger Knud-Erik Kjær.

Går ud over inventaret

Ifølge Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter er det typisk ting som materialer, diesel og inventar, som endnu ikke er blevet monteret, der bliver stjålet, og faktisk var det netop inventar, der forsvandt fra Nordsgade i Aarhus.

- Det var hårde hvidevare, de gik efter denne gang. Vi er endnu ved at få gjort op, hvor meget tyvene er løbet med denne gang, så vi har endnu ikke det fulde overblik endnu, siger Knud-Erik Kjær.

Politiet gør for lidt

Hos Dansk Byggeri langer man ud efter politiet, som, man ikke mener, gør nok for at forfølge forbryderne og for at sløse med forebyggelsen.

- Politiet skal gøre en større indsats. Der er rigeligt plads til forbedring hos dem. Det er vores indtryk, at tyverierne bliver registrerede men så sker der heller ikke mere ved det. Opklaringen bliver generelt tildelt alt for lidt opmærksomhed. Det er bekymrende, siger Niels Nielsen, direktør for Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

- Jeg kan ikke kommentere på konkrete sager, men hvis vi får et tip, vil vi selvfølgelig undersøge det. Hvad angår forebyggelse er det op til firmaet selv at sikre sig. Politiet patruljerer i hele landet, og hvis der er ekstra behov på byggepladser, må firmaerne hyre et vagtselskab, siger politiinspektør Jørgen Kier, chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter.

Hos CJ Group i Hjortshøj føler man sig magtesløse over politiets udmelding.

- Vi forsøger at aflåse og hegne ind, men vi ved også, at hvis tyvene vil ind, kommer de også ind, uanset, hvad vi gør, siger Knud-Erik Kjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093