23948sdkhjf

Malersvende hænges ud som dovne

Hverken fagforening eller virksomhederne kan genkende et billede af en malerbranche, hvor det er svært at rekruttere
De københavnske malersvende føler sig hængt ud som dovne.

På den ene side er der en høj ledighed blandt de københavnske bygningsmalere.

På den anden skulle arbejdsgiverne angiveligt have svært ved at rekruttere arbejdskraft.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Det er den såkaldte arbejdsmarkedsbalance, som RAR, det regionale arbejdsmarkedsråd i hovedstaden, har udarbejdet og offentliggjort, der melder om paradoksproblemer for bygningsmalerne - som øvrigt det eneste fag inden for bygge og anlæg.

- Det er ganske enkelt forkert, og helt forkasteligt, at man udsender en sådan liste, uden at man tjekker med gruppens faglige organisation. Listen stempler bygningsmaler-gruppen som en gruppe, hvor medlemmerne ikke gider tage arbejde, siger Susanne Rasmussen,

Hun mener, at listen helt uberettiger stempler bygningsmaler-gruppen som en gruppe, hvor medlemmerne ikke gider tage arbejde.

Heller ikke på arbejdsgiversiden synes der er at være problemer.

- Jeg har ikke hørt medlemmer tale om besvær med at få arbejdskraft, og jeg har heller ikke selv oplevet det. Omvendt bliver jeg kontaktet hyppigt af svende, der søger job.

Jeg vil ikke udelukke, at der kan være visse problemer på nogle af de meget store arbejdspladser, men jeg har ikke hørt om det, siger Per Vangekjær, oldermand i Københavns Malerlaug til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094