23948sdkhjf

EUX-lærlinge for længe på skolebænken

EUX-eleverne er simpelthen alt for lang tid væk fra firmaet ad gangen. Når de endelig kommer tilbage, skal vi starte helt forfra igen, siger tømrermester Carsten Knudsen, formand for Dansk Byggeris lokalforening på Sydfyn til Mester Tidende
På EUX-uddannelsen, hvor lærlingen får både svendebrev og studenterhue, foregår mere af uddannelsen på skolen i forhold til den traditionelle lærlingeuddannelse, hvor eleverne har længere praktikperiode,

Og det er der mange håndværksmestre som ikke helt tilfredse med, skriver håndværkeravisen Mester Tidende.

- EUX-eleverne er simpelthen alt for lang tid væk fra firmaet ad gangen. Når de endelig kommer tilbage, skal vi starte helt forfra igen, siger tømrermester Carsten Knudsen, formand for Dansk Byggeris lokalforening på Sydfyn til Mester Tidende.

Konsekvensen for mestrene er, at de har elever, som firmaet i lange perioder slet ikke ser. Derudover kommer udgifter som ferie, forsikring, sociale omkostninger og andet, som mester selv skal betale.

Der er også forskel på, om EUX-eleven f.eks. er tømrerlærling eller elektrikerlærling.

De EUX-elever, som Dansk Byggeris medlemsvirksomheder indgår aftale med, sidder på skolebænken i 48 pct. af læretiden. Hos elektrikerne er det kun 30 procent af tiden..

- Hos os er der kun 12 ugers mindre praktik for EUX-eleverne end for de almindelige elektrikere. Det gør, at EUX’erne koster marginalt mere for mestrene, og vi ser slet ikke de forskelle, som de har hos Dansk Byggeri, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ til Mester Tidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109