23948sdkhjf

Eriksson fortsætter på Femern

Arbejdet med at opgradere infrastrukturen i Rødbyhavn til den kommende tunnelelementfabrik er langt, og etableringen af det sidste vejstykke sættes nu i gang. M. J. Eriksson har vundet opgaven for Femern A/S.
M. J. Eriksson har netop skrevet under på kontrakten om at etablere Forlagt Færgevej for Femern A/S ved Rødbyhavn. Vejen med tilhørende cykelsti er det foreløbigt sidste vejstykke, der skal etableres som en del af de fremrykkede aktiviteter. Det vil sige de anlægsarbejder, Femern A/S har været i gang med det sidste halvandet års tid for at forberede området ved Rødbyhavn til den kommende tunnelbyggeplads.

Forlagt Færgevej er, som de andre vejstykker, der har været i udbud, en vigtig brik i at sikre, at både entreprenører, tunnelarbejdere og lokale borgere smidigt kan komme til og fra og rundt om den kommende tunnelelementfabrik og byggeplads, når arbejdet med at etablere den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Rødby og Puttgarden går i gang.

I kontrakten stiller Femern A/S en lang række krav til sikkerhed og arbejdsmiljø, og der er ligeledes indføjet et krav om at M. J. Eriksson skal have en lærling med på opgaven. M. J. Eriksson er allerede i gang med en anden vej-opgave for Femern A/S – nemlig en østlig forlængelse af Færgevej. Og i marts går de så i gang med Forlagt Færgevej, der skal være færdig til sommer.

Udover at de fremrykkede aktiviteter har gjort tidsplanen for Femern tunnelen mere robust og skabt arbejds- og lærlingepladser hos mange forskellige virksomheder, har det for Femern A/S også været en læringsproces med at få lavet de bedste og mest effektive kontrakter.

Følger tidsplanen

- De erfaringer, vi har gjort os under de fremrykkede aktiviteter, med blandt andet at sikre arbejdsmiljø og lærlingepladser, kan vi bruge i de store kontrakter på hovedprojektet. Vi oplever, arbejdet er gået utrolig smidigt, og at entreprenørerne tager meget positivt imod vores krav til for eksempel sikkerhed og ansættelse af lærlinge, siger Bo Eske Nielsen, direktør i Femern A/S.

Der er stadig en række mindre arbejder under de fremrykkede aktiviteter, som skal i udbud. Men ellers er de fremrykkede aktiviteter med vejarbejder, anlæg af ny pumpestation, etablering af stibroer og en række vandhuller og paddehegn alle enten godt i gang eller færdiggjorte. På den måde følger Femern A/S sin tidsplan for de fremrykkede aktiviteter, mens anlægsloven netop er blevet fremsat og førstebehandles i Folketinget 11. marts.

Når den er vedtaget har Femern A/S bemyndigelse til at igangsætte næste portion arbejder. Det gælder blandt andet nedtagning og flytning af en række vindmøller, etableringen af afvandingskanaler, flytning af en stor sø og etablering af mere erstatningsnatur og projektering af det kommende beboelses- og velfærdsområde.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203