23948sdkhjf

Penge til sundhedstjek

Millionpulje skal give medarbejderne i små- og mellemstore virksomheder et bedre indblik i deres helbred
Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har afsat en pulje på 22 mio. kroner til at give medarbejdere på en række udvalgte arbejdspladser mulighed for at få et forebyggende sundhedstjek.

Formålet er, at mindske uligheden i sundhed, hvor især mænd – ofte med korte uddannelser og lav indkomst – har svært ved at få motioneret, blive røgfri og droppe de usunde vaner.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

- Når folk med en kort uddannelse ofte er mere syge og lever kortere end dem, der har taget en lang uddannelse, hænger det bl.a. sammen med, at de ikke reagerer hurtigt nok på sygdomssymptomer og søger læge, når helbredet driller.

Jeg vil derfor give nogle af de medarbejdere, som slider og slæber på vores arbejdspladser, et tilbud om, at de kan få lavet et sundhedstjek, der kan få dem til at gå til lægen, hvis der er alarmklokker, der ringer, og måske også motivere dem til at leve lidt sundere, siger Nick Hækkerup.

Større bevidsthed

Sundhedstjekket skal give medarbejdere større bevidsthed om eget helbred og motivere dem til at ændre livsstil og dermed minimere risikoen for, at de udvikler eller forværrer kroniske sygdomme som diabetes og KOL.

Et forebyggende sundhedstjek kan eksempelvis bestå i, at de ansatte får målt blodtryk og får lavet lungefunktionsmålinger, der kan afsløre, om de har en lunge- eller hjertekarsygdom.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094