23948sdkhjf

Alt for kompliceret at regne tilbud

Mange krav fra bygherrernes side og mere jurasprog i bekendtgørelserne gør det svært for især mindre virksomheder at aflevere konditionsmæssige tilbud. Det afspejler sig i antallet af annullerede udbud
Godt og vel halvdelen af de seneste seks måneders annullerede bygge- og renoveringsudbud er blevet annulleret som følge af få eller ingen konditionsmæssige tilbud, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det viser en gennemgang, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har gennemført på baggrund af Licitationens udbudsdatabase

Situationen hænger sammen med mange krav fra bygherrernes side og mere jurasprog i bekendtgørelserne, der gør det svært for især mindre virksomheder at aflevere konditionsmæssige tilbud, påpeger to rådgivere, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har talt med.

At bygherrerne stiller mange krav hænger ifølge Thomas Grave Larsen, arkitekt og seniorprojektleder hos Arkitema Architects, muligvis sammen med mediedækning af tilfælde, hvor noget er gået galt.

De tilfælde synes at have gjort, at bygherrerne gerne vil dække sig ind, fremhæver han, mens Andreas Hansen, bygherrerådgiver hos Orbicon, ser mange klager over udbud, som forklaringen på, hvorfor der er gået mere jura i udbuddene. Han peger på, at de mange klager, har fået bygherrer til i højere grad at tage jurister ind som rådgivere.

- Det er en naturlig udvikling, at de gerne vil dække sig ind, men det har haft den betydning, at sproget i flere tilfælde er blevet mere kompliceret, og det gør især situationen svær for de mindre virksomheder, der ikke på samme måde som mange af de store har jurister ansat, siger han til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

De har sværere ved at sikre sig, at de forstår udbudsmaterialerne og dermed får alt med.

Der er derfor behov for fokus på mere forståelige formuleringer, og virksomheder bør desuden oppe deres forståelse af bekendtgørelserne gennem kurser eller andet efteruddannelse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095