23948sdkhjf

Forvirring skaber farlige situationer med glas

Bygningsreglementet burde altid forebygge skader fra bygningsglas i døre og vinduer i private boliger. Det gør det bare ikke, fremhæver Glasindustrien
Hver dag året rundt skærer fire personer sig så alvorligt på glas fra en ituslået dør eller rude i hjemmet, at de må en tur på skadestuen. Det viser statistik fra Odense Universitetshospital.

- Det strider derfor imod sund fornuft, at Energistyrelsen i flere justeringer har lempet Bygningsreglementet for private byggerier, så der nu hersker total forvirring om anvendelsen af sikkerhedsglas i boligen, protesterer glasproducenternes interesseorganisation, Glasindustrien. I et personligt brev har Glasindustrien i samarbejde med Glarmesterlauget i Danmark søgt hjælp hos byggeriets resortminister Rasmus Helveg Petersen:

- Vi er i høringsfasen forud for BR 2015. Vi beder derfor bygningsministeren udforme det kommende BR, så glaspartier og glasflader altid dimensioneres med sikkerhedsmæssigt tilfredsstillende sikring mod personskader – også i det private byggeri, understreger formanden for Glasindustrien, Jens Otto Damborg.

Formanden undrer sig over, at det gældende BR undtager glas i vinduer og døre i privat byggeri fra de generelle sikkerhedskrav – ’med mindre specielle forhold gør sig gældende.’

- Hvilke forhold er det, spørger Glasindustrien og anbefaler, at kravet om personsikkerhed iagttages betingelsesløst gennem brug af sikkerhedsglas.

Der er blevet skabt forvirring og usikkerhed om de hidtidige anvisninger, som de er udtrykt i retningslinjerne i DS/INF119 fra 2007. Det er også sket med en række spørgsmål og svar fra Energistyrelsen. Svarene, der indgår i det nuværende BR som tillæg, har reduceret kravene til sikkerhedsgas i private boliger betydeligt i forhold til det, der blev gjort gældende med DS/INF119:2007.

- Det er der ikke behov for. Glasindustrien og Glarmesterlauget i Danmark anbefaler, at personsikkerhedsglas i den private bolig som minimum anvendes efter anvisningerne i DS/INF119, så vi undgår, at flere kommer til skade. Det bør præciseres i BR 2015, mener Jens Otto Damborg.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078