23948sdkhjf

Politiet indstiller efterforskningen af branden i Børsen

Københavns Politi har valgt at indstille efterforskningen af den voldsomme brand i Børsen, der fandt sted i april

Københavns Politi har valgt at indstille efterforskningen af den voldsomme brand i Børsen den 16. april.

Det oplyser Københavns Politi tirsdag i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at man til trods for omfattende brandtekniske undersøgelser, overvågningsvideoer fra Børsen og fra de nærtliggende bygninger og afhøring af en lang række vidner ikke har været muligt at fastlægge brandårsagen.

- Der er gennemført en meget omfattende efterforskning, hvor brandteknikere og eksperter har foretaget tilbundsgående undersøgelser af brandstedet, timevis af overvågning er blevet gennemgået, og en lang række vidner afhørt, siger vicepolitiinspektør Brian Belling i en pressemeddelelse.

Derfor er efterforskningen nu indstillet. Undervejs har der ikke været nogen sigtede i sagen, og det har efterforskningen ikke indikeret, at der skulle ændres på.

Der er nemlig ingen tegn på, at branden skulle være resultat af en kriminel handling.

- Alle relevante efterforskningsskridt er afsøgt, uden at man kan påvise brandårsagen. Der er dog intet, der tyder på, at branden er opstået som følge af en kriminel handling. Vores vurdering er, vi har afsøgt alle relevante efterforskningsmuligheder i sagen, lyder det videre fra Brian Belling.

Selve brandstedsundersøgelsen er foretaget af Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) i samarbejde med Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI), som har udført tekniske undersøgelser af brandtomten og de elektriske installationer.

Skulle have stået færdig nu

Tidligt om morgenen den 16. april opstod der brand i Børsen i København, og 7.36 lød den første brandalarm. Blot en time senere væltede bygningens ikoniske dragehalespir, mens halvdelen af bygningen senere udbrændte helt.

Ydermuren i den udbrændte del af bygningen styrtede delvist sammen to dage efter. Der er siden brugt 15 ton metalrør for at sikre den resterende del af facaden fra kollaps.

Tilbage i september fyldte den historiske bygning 400 år. Bygningen blev opført i 1620'erne som handelsbygning af Kong Christian IV. I dag er bygningen ejet af Dansk Erhverv og har fungeret som kontorbygning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079