23948sdkhjf

Ledere manglede brancheforståelse – nu uddanner entreprenør dem selv

Hos Raunstrup er det slut med at måtte vælge mellem ledelseskompetencer og brancheforståelse. Nu introducerer entreprenøren nyt tiltag for at sikre fødekæden

Byggeforståelse eller lederkompetencer? Hos entreprenørvirksomheden Raunstrup har man erfaret, at de to ikke altid går hånd i hånd. For at sikre sig førstnævnte har virksomheden derfor i en årrække hentet mellemledere i egne rækker, og med det nye interne lederkursus Talentfabrikken tager Raunstrup nu endnu et skridt i arbejdet med intern medarbejderudvikling.

Ifølge adm. Direktør Søren Kristensen er det næste naturlige led i virksomhedens strategi i forhold til at sikre, at virksomhedens ledere får de rette kompetencer.

–Jeg ser det som en kæmpe styrke, at vi rekrutterer vores ledere internt, da vi har mange dygtige medarbejdere, der har en essentiel viden om såvel branchen som Raunstrup. Derfor er det helt oplagt at udnytte de talenter og den viden, vi allerede har, siger Søren Kristensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Vores helt klare mål med første fase af Talentfabrikken er at få klarhed over præcis de behov for uddannelse, læring og sparring som vores respektive mellemledere har. Og på den baggrund skal Talentfabrikken formes, så vi bedst muligt kan få udnyttet vores medarbejderes kompetencer og kvalifikationer.

Et skræddersyet ledelsesforløb

Talentfabrikken er et specielt udviklet ledelsesforløb, der skal adressere de behov og udfordringer, som Raunstrups mellemledere møder i deres hverdag.

I underviserstolen sidder virksomhedens egen HR-koordinator Magnus Bjerre, der ofte har oplevet, at mellemlederne henvender sig med behov for mere praksisnære lederkundskaber.

– Jeg har selv en baggrund som tømrer og har været selvstændig i 10 år. Så jeg ved præcis, hvilke udfordringer vores medarbejdere møder på byggepladsen. Talentfabrikken er designet til at tackle netop disse udfordringer og give vores ledere de nødvendige redskaber til at lede og kommunikere effektivt, siger Magnus Bjerre.

Han peger på, at virksomheden tidligere har sendt lederne afsted på ekstern lederuddannelse, men oplevelsen var, at der var brug for mere praksisnære redskaber. 

–  Vores håndværkere, som har taget vejen opad i systemet og nu sidder med ansvar for mange medarbejdere, har brug for vejledning og sparring til, hvordan de håndterer deres nye rolle. Derfor har vi skabt Talentfabrikken. Den er skræddersyet til vores branche og de konkrete udfordringer, vores ledere står overfor, forklarer Magnus Bjerre. 

Sparring hjælper

Talentfabrikken testkører lige nu sit første forløb for syv mellemledere fra hele landet, blandt andre Rasmus Andersen, der startede som tømrer i Raunstrups Odense-afdeling. Han har fået mere og mere ansvar, og sidder i dag som driftsleder for Raunstrup Byggeservice i Esbjerg, Vejle og Odense med ansvar for 41 medarbejdere.

– Jeg har tidligere været på et andet lederkursus, hvor der var folk fra mange forskellige brancher. Fordelen ved Talentfabrikken er, at de andre sidder med de samme udfordringer, som jeg gør, fordi vores folk laver det samme arbejde. Derfor er det fedt at sparre med dem, udtaler Rasmus Andersen og tilføjer:

– Jeg tror aldrig, man bliver færdigudlært i at være leder. Derfor ser jeg det som en kæmpe styrke at kunne dele erfaringer med andre i samme stilling og lære af de udfordringer, de møder i dagligdagen.

Raunstrup forventer, at 8 til 12 mellemledere hvert år skal igennem Talentfabrikkens kursus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078