23948sdkhjf

Børn arbejdede med asbest på byggeplads: - Fuldstændig grotesk

Arbejdstilsynet har underrettet politi samt flere kommuner og styrelser efter fund, beskæftigelsesminister kategoriserer som grotesk

14 strakspåbud. Det er, hvad Arbejdstilsynet har afgivet efter tre besøg på en sønderjysk landejendom, hvor mindreårige i alderen 14-15 år arbejdede med nedrivningen af asbestholdige eternitplader.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Børnene udførte ifølge ministeriet arbejde for en ikke navngiven virksomhed beliggende på Vestsjælland, og de 14 strakspåbud blev efter tre kontrolbesøg i september afgivet på grund af unges ulovlige arbejde og arbejde med farlige stoffer og materialer uden brug af sikkerhedsforanstaltninger.

Arbejdstilsynet ser på sagen med stor alvorlighed og har underrettet politiet, Skattestyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Odsherred Kommune og Sønderborg Kommune, lyder det.

-I den her sag overgår virkeligheden fantasien. Af det jeg kender til sagen, er det her fuldstændig grotesk på så mange parametre, at jeg dårligt ved, hvad der er værst. Jeg kan kun gentage, at asbest er livsfarligt, hvis det ikke bliver håndteret ordentligt, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen på baggrund af orienteringen fra Arbejdstilsynet.

-Det gør mig simpelthen så vred, at nogle voksne tilsyneladende har været fuldstændig ligeglade med de her børns liv og helbred, og jeg håber ikke, at de bliver syge af den her skødesløse omgang med et så farligt stof som asbest, lyder det videre fra ministeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078