23948sdkhjf

Ny lov skaber usikkerhed: Her kan håndværkere få en hjælpende hånd

Med en række fyraftensmøder vil Stark klæde landets håndværkere på til at møde nye regler

De nye regler for asbesthåndtering har ikke alene sat fut under markedet for bølgetagplader. De har også skabt usikkerhed hos landets håndværkere - en usikkerhed byggecenterkæden Stark håber at kunne modvirke.

Siden de nye regler, der blandt andet betyder, at det fra årsskiftet kræver autorisation at nedrive asbest, trådte i kraft 1. juli, har de danske boligejere sat turbo på udskiftningen af tage.

Dermed er efterspørgslen på bølgetagplader eksploderet, og i skrivende stund melder byggecenterkæden om leveringstider på omtrent syv måneder.

Men ét er leveringstiden på nye plader. Noget andet er kompetencen til at udskifte de eksisterende plader og bagefter komme sikkert af med dem. Og det er her, Stark nu træder til for at hjælpe håndværkerne.

- I Stark støtter vi fuldt og helt op om de skærpede krav. Det er rigtig godt for både klima og sundhed, at der kommer øget regulering på et miljømæssigt farligt område. Men vi kan også konstatere, at beslutningen har skabt enorm usikkerhed i markedet, siger Mads Brejnholt Madsen, salgsdirektør i Stark, i en pressemeddelelse.

Fyraftensmøder skal hjælpe håndværkerne

Ifølge salgsdirektøren handler usikkerheden blandt kunderne om den nye autorisationsordning, og håndteringen af asbestaffaldet.

- Vil det blive dyrere at komme af med asbestaffaldet i min kommune med de nye regler? Og hvor hurtigt kan jeg få en autorisation? Hastigheden er vigtig for håndværkerne, så de hurtigst muligt kan møde den øgede efterspørgsel fra boligejerne. Der er fortsat flere uafklarede områder, og indtil da forsøger vi at rådgive vores kunder bedst muligt, siger han.

Derfor vil Stark komme kunderne til undsætning ved at udbyde en række fyraftensmøder om lovgivning og asbesthåndtering.

På møderne får håndværkerne information om de skærpede krav, samt viden om hvordan virksomheden bliver autoriseret til at arbejde med nedtagning af asbestholdigt materiale. Desuden bliver de præsenteret for de rette værnemidler i forbindelse med asbestarbejdet.

Hvis håndværkerne har brug for en certificering af arbejde med asbest indendørs, kræver det blandt andet et 4-dages AMU-kursus, som Stark også vil orientere om på fyraftensmødet.

Møderne afholdes over hele landet fra august til september, og det er gratis at deltage.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109