23948sdkhjf

Du har ansvar for asbesten, mester!

Arbejdstilsynet sætter igen fokus på forholdsreglerne, når svendene støder på asbest

De fleste, som arbejder i byggeriet ved godt, at der gælder særlige og strenge forholdsregler, når man støder på asbest.

Som arbejdsgiver er mester bl.a. forpligtet til at sikre, at der foreligger en forundersøgelse af, om der er asbest i arbejdsområdet, samt at arbejdet planlægges, tilrettelægges og udføres, så personer på arbejdsstedet og omgivelserne ikke udsættes for asbeststøv. Samtidig skal svendene være opmærksomme på, hvordan man passer på sig selv. Og, at det er vigtigt at gå til mester, hvis de har mistanke om, at der er asbest i den bygning, de skal arbejde i.

Arbejdstilsynet har netop indledt endnu en kampagne, som bl.a. skal gøre håndværkere klogere på, hvor de risikerer at støde på asbeststøv, og hvordan de beskytter sig selv.

Asbest er ikke farligt, så længe det er sikkert indkapslet eller indbygget i byggematerialet. Men, skal man renovere, reparere eller nedrive en ældre bolig, kan asbesten frigøres som asbeststøv. Dermed er der risiko for at indånde asbeststøvet, og det kan man blive alvorligt syg af. Selvom asbest har været forbudt i mere end 30 år, kan det fortsat findes mange steder i boliger, der er opført eller renoveret i perioden 1900 til 1990.

- Vi møder f.eks. mange, der bliver chokerede, når de finder ud af, at de kan have været udsat for asbeststøv, når de har renoveret badeværelser. De ved ikke, at asbest også kan findes i fliseklæbet bag fliser og i klinkegulvet, siger Mike Mathiesen, tilsynsførende i Arbejdstilsynet.

https://at.dk/asbestarbejde kan du se mere om Arbejdstilsynets kampagne, som bl.a. omfatter en quiz og en film om ”den usynlige dræber”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078