23948sdkhjf

Teknikgigant vil have flere kvinder ind i folden

Teknikentreprenøren GK har store planer om at fokusere på social bæredygtighed og ligestilling i de kommende år. Målet er at tiltrække flere kvindelige lærlinge og sikre mangfoldighed og inklusion på arbejdspladsen

Social bæredygtighed vinder indpas hos flere og flere virksomheder som del af deres brandprofil over for kunder og samarbejdspartnere. En afgørende faktor i dette er at skabe rummelige og inkluderende arbejdspladser for alle medarbejdere.

Hos den tekniske entreprenørvirksomhed GK Gruppen ønsker man at udbygge sin grønne profil til også at omfatte social bæredygtighed og mangfoldighed. Derfor arbejder man målrettet på at styrke kønsbalancen i virksomheden, lyder det,

- Hos GK ser vi det som helt naturligt, at vores ansættelsespolitik skal matche de øvrige dagsordener, vi har inden for bæredygtighed, siger adm. direktør i GK Danmark, Jørgen L. Christensen og fortsætter:

- I en længere periode har vi dedikeret os til at udvikle en HR-strategi, der fokuserer på vores ansvar som ansvarlig arbejdsgiver. Vi er nemlig overbeviste om, at en langsigtet økonomisk succes er afhængig af et socialt ansvar, da begge regnskaber skal stemme overens for at opnå et balanceret resultat.

Vi er klar over, at vores branche måske ikke er første prioritet blandt kvinder, men vi mener, at begrebet ”mandearbejdsplads” efterhånden må høre en fjern fortid til Jørgen L. Christensen, adm. direktør i GK Danmark

For at tiltrække flere kvinder ind i faget og virksomheden tilpasser GK deres stillingsopslag og kommunikation til begge køn, ligesom de viser små videobidder for at vise, det er en rummelig arbejdsplads. Herudover deltager de på tekniske uddannelsesmesser med kvindelige lærlinge og teknikere som ambassadører.

Kort om GK Danmark

  • GK Danmark A/ S er et datterselskab i familieejede GK Gruppen, der er opkaldt efter den norske stifter Gunnar Karlsen.
  • Ifølge en udsendt pressemeddelelse i forbindelse med opkøbet af Airmasters serviceforretning beskæftiger GK Danmark, der tilbyder alle former for energiløsninger, flere end 450 medarbejdere fordelt over landet - heraf 150 hos faste underleverandører.

Åbenlyse indsatsområder

For nylig har GK på nordisk plan udarbejdet en intern undersøgelse om, hvordan medarbejderne oplever ligestilling. Undersøgelsen viste, at godt 90 pct. af mændene oplever ligestilling mod 80 pct. af kvinderne.

Selvom regionsdirektør Lars Sjørring i samme pressemeddelelse sig ved, at 80 pct. er en høj andel, mener han stadig, at de står med et åbenlyst indsatsområde samt et ansvar for at sikre, at begge køn har lige muligheder.

- For eksempel på beklædning, sociale arrangementer, stillingsbeskrivelser og -forventninger samt synliggørelse af kvinders kompetencer i selskabets kommunikation til markedet, lyder det.

Undersøgelsen viser også eksempler på større samfundsmæssige udfordringer med generel anerkendelse af kompetencer uanset køn og andre forhold, der kræver en fælles indsats fra alle aktører i branche Lars Sjørring, regionsdirektør GK Danmark

Men undersøgelsen resultater viser også, at reel ligestilling ikke kun kan skabes internt i virksomheden, mener Lars Sjørring. Udfordringer er også uløseligt forbundet med de samfundsmæssige udfordringer på området.

- Undersøgelsen viser også eksempler på større samfundsmæssige udfordringer med generel anerkendelse af kompetencer uanset køn og andre forhold, der kræver en fælles indsats fra alle aktører i branchen, herunder uddannelsesinstitutionerne.

Ligestilling sikrer dynamik

Jørgen L. Christensen konstaterer, at ligestilling og mangfoldighed tilføjer dynamik til en arbejdsplads, og at f.eks. kvinder på arbejdspladsen bidrager med en anden stemning og ofte er mere servicemindede og pligtopfyldende end mænd.

- Vi er klar over, at vores branche måske ikke er første prioritet blandt kvinder, men vi mener, at begrebet ”mandearbejdsplads” efterhånden må høre en fjern fortid til. Faktisk oplever vi, at kvinder skaber en anden og mere rolig stemning på arbejdspladsen., slutter Jørgen L. Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078