Byggelederne får grønne kompetencer
Gennem en årrække har Skou Gruppen arbejdet for at gøre byggeprojekterne og branchen mere bæredygtig. I en række projekter har medarbejderne arbejdet med CLT, genbrugsmaterialer og DGNB-certificeret byggeri. Og virksomheden arbejder med flere generelle bæredygtighedstiltag. Nu klædes alle byggeledere på med flere grønne kompetencer.
Den 4. september har 20 byggeledere byttet en arbejdsdag i skurvognene ude på projekterne ud med en fælles kursusdag i Industriens Hus. I samarbejde med DI Byggeri og med støtte fra programmet SMV:Grønne Kompetencer gennemføres et skræddersyet kursus, som skal give byggelederne en fælles basisviden og et fælles sprog om bæredygtighed:
”Vi har længe arbejdet med mere bæredygtighed på forskellige leder og kanter i de enkelte projekter. De seneste år har vi også arbejdet med en bæredygtighedsstrategi og nogle konkrete mål for Skou Gruppen som helhed. Desuden oplever vi, at både kundernes efterspørgsel og nye regler også trækker i den retning,” siger Nickolai Dar Lindberg, som er ansvarlig for bæredygtighed hos Skou Gruppen. Han tilføjer:
”Med kurset får alle vores byggeledere de samme forudsætninger for at arbejde med bæredygtighed i praksis. Vi sikrer os, at de kender reglerne – både de nuværende og kommende. At de kender begreberne, og at de har kendskab til vores egne målsætninger og vores metoder til at arbejde med bæredygtighed ude på byggepladserne.”
Bæredygtighed er en holdsport
”I ledelsen har vi vedtaget en bæredygtighedsstrategi og valgt, at Skou Gruppen skal arbejde med fire af FN’s Verdensmål, nemlig ligestilling, bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion plus ansvarlige jobs og økonomisk vækst. Desuden har vi en del projekter og serviceopgaver, hvor bygherrerne ønsker, at vi arbejder med elementer af bæredygtighed eller DGNB-certificering,” siger administrerende direktør Martin Skou Heidemann.
”Men bæredygtighed er en holdsport. Og det er i høj grad vores dygtige byggeledere og håndværkere, som skal føre visionerne om mere bæredygtigt byggeri ud i livet. Nu tager vi et vigtigt skridt med at klæde vores byggeledere bedre på til det arbejde,” forklarer han.
Strategi, regler og rapportering
Bæredygtighedskurset holdes som en hel arbejdsdag i Industriens Hus, hvor en række undervisere vil styre byggelederne sikkert igennem emner som bygherrernes krav og forventninger samt klimaforandringer og den nationale udfordring.
Kurset giver også byggelederne viden om bæredygtighedsbegreber som LCA og EPD, de europæiske krav og standarder i BR18, CSRD, ESG, DGNB og Svanemærket samt dokumentation på byggepladsen.
”Vi har sammensat et program, hvor vi kommer hele vejen rundt. Men der er også tid til spørgsmål, debat og praktiske øvelser. Jeg kender byggelederne som engagerede og spørgelystne kolleger, så jeg er sikker på, at vi får en spændende og lærerig dag,” siger Nickolai Dar Lindberg.