23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kommende EU-regler kræver rettidig omhu og stort fokus i byggeriet

Med nye EU-regler undervejs har ROCKWOOL sat fart i udviklingen og produktionen af nye produkter, som kan holde til den ekstra vægt, der fremover vil tynge isoleringen på nye bygningers tage, nemlig solceller. Fremover skal alle nye bygninger designes, så potentialet for at generere solenergi på bygningen optimeres – og produktet hilses velkommen af solcellebranchen.

Med nye EU-regler undervejs har ROCKWOOL sat fart i udviklingen og produktionen af nye produkter, som kan holde til den ekstra vægt, der fremover vil tynge isoleringen på nye bygningers tage, nemlig solceller. Fremover skal alle nye bygninger designes, så potentialet for at generere solenergi på bygningen optimeres – og produktet hilses velkommen af solcellebranchen.  

Allerede nu bør man ifølge ROCKWOOL rette blikket mod en række EU-regler, som i de kommende år vil have stor indflydelse på branchen, da reglerne vil gøre solceller på nyopførte bygninger til et krav. Krav til de forskellige bygningstyper og implementeringstidspunktet afhænger af, om det er teknisk og økonomisk muligt – men de høje ambitioner, hvad angår solceller i EU’s såkaldte Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) er ikke til at tage fejl af.

- Vi er glade for EU’s klimamål, der har et øget fokus på solenergi og det uudnyttede potentiale for energigenerering, som Europas mange kvadratkilometer tage gemmer på. Derfor bør branchen allerede nu forholde sig til det nye og reviderede bygningsdirektiv, der indeholder en række pejlemærker for installation af solcelleanlæg på bygninger, siger Ole Fiil Nielsen, Head of Product Management & Business Development i ROCKWOOL.

Nyt produkt skal løse udfordringerne
ROCKWOOL er på forkant med udviklingen, da de kommende krav til byggeriet betyder, at der stilles større krav til det isoleringsmateriale, som benyttes. Derfor lancerer isoleringsvirksomheden nu en række produkter med tilnavnet Dura, der lever op til de specifikationer, som byggeriet ser ind i. De første Dura-produkter er allerede tilgængeligt i Sverige og Norge, og inden længe vil det også være tilfældet i Danmark.

- Det har i sagens natur ikke været den nemmeste opgave at udvikle et produkt, når krav og specifikationer ikke har været helt på plads. Men vi vil gerne kunne tilbyde produkter, der understøtter den grønne omstilling, og står nu med et isoleringsprodukt, som kan modstå den øgede vægt på tagene, som de kommende krav stiller, lyder det fra Ole Fiil Nielsen.

Han bliver suppleret af Karsten Hillmann, der er Managing Director i Solar Polaris. Virksomheden varetager alle faser i et solcelleprojekt, og de glæder sig over udsigterne til at kunne benytte sig af produkterne.

- Det er positivt, at Dura-produkterne ser dagens lys. Vi har ventet på produkter som disse – og det kommer til at opfylde nogle afgørende behov i markedet samtidig med, at dimensionering og montagesystemet bliver langt nemmere, lyder det.

Belastning og vejr hænger sammen

Ifølge Karsten Hillmann, er belastningen på tagets isolering et overset problem. Belastningen kan endda nå nye højder, hvis der er sne på vejrudsigten.

- Hvis man så meget som overvejer at benytte solceller, så bør man bruge produkterne. Bag opsættelsen af solceller ligger der en stor udfordring med den øgede vægt, som isoleringen får – og når der falder sne, er belastningen og problemerne endnu større.

Afslutningsvis peger Ole Fiil Nielsen på, at man allerede nu ser en efterspørgsel på produktet i Skandinavien.

- Flere solceller betyder jo, at byggeriet skal være forberedte på øget vægt, og det stiller større krav til os. Men vi kan se, at der er stor efterspørgsel på Dura-produkterne i de øvrige skandinaviske markeder. Vi tror på, at det også vil være gældende i Danmark, lyder det.

 

Fakta

·         Alle nye bygninger skal designes så potentialet for at generere solenergi på bygningen optimeres. 

·         Samtidigt er der dog det forbehold, at kravene til bygningstyper og implementeringstidspunkt afhænger af, at det er teknisk, økonomisk og teknisk muligt. Under de forudsætninger er der følgende tidsplaner: 

Senest 31. december 2026: Krav til nye offentlige og kommercielle bygninger over 250 m²
Fra 31. december 2027 til 31. december 2030: Afhængigt af størrelse, indfases krav til eksisterende offentlige bygninger, og til kommercielle bygninger ved større renoveringer
Fra 31. december 2029: Krav til alle nye beboelsesejendomme
·         Fra 1. januar 2029 krav til alle offentlige bygninger over 750 m2

·         Fra 1. januar 2030 krav til alle boliger

·         Fra 1. januar 2030 alle parkeringsanlæg med tag, der er i fysisk tilknytning til en bygning 

·         Fra januar 2031 krav til alle offentlige bygninger over 250 m2

 

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Kontaktperson

LK
Louise Knudsen
Marketing Manager
+45 41508791 lrk@rockwool.com

Send til en kollega

0.109