23948sdkhjf
Del siden
Annonce

House of Green proppet med rådgivere til recycling-seminar

Building Green afholdte 2. september seminar om recycling i byggeriet i et propfyldt House of Green i Industriens Hus i København. Morgenseminaret var tænkt som appetitvækker til selve fagmessen, der finder sted 28.-29. oktober.

Der var ikke mange ledige stole tilbage i House of Green i Industriens hus i København, da Building Green onsdag morgen 2. september slog dørene op for omkring 60 arkitekter og rådgivere til morgenseminar om recycling i byggeriet.

Som optakt til årets bæredygtige fagmesse 28.-29. oktober i Forum i København inviterede Building Green nemlig indenfor til et par timers debat med oplæg fra bl.a. tegnestuen Lendager Arkitekter og rådgivningsvirksomheden Rambøll.

Fælles bæredygtige referencerammer
Sustainable Business Developer Malene Køster Lasthein fra Lendager Arkitekter fortalte således om en række af tegnestuens projekter inden for upcycling – bl.a. i forbindelse med Copenhagen Towers i samarbejde med arkitektvirksomheden Foster + Partners, hvor der anvendes ca. 60.000 m2 resttræ til projektets træpaneler.

- Det gælder om at ændre hele måden at tænke forholdet mellem ressourcer og affald på. Affald er fra et vist synspunkt verdens største vedvarende ressource, men det kræver, at vi får øjnene op for det, pointerede hun således.

Desuden understregede chefkonsulent og bæredygtighedsspecialist Hanne Tine Ring Hansen fra Rambøll i sit oplæg betydningen af materialediskussionen for samarbejdet mellem ingeniører og arkitektrådgivere i byggeprocessen:

- Det faktum, at bæredygtighedsbegrebet er så bredt, muliggør endeløse diskussioner om, hvilket materiale der er mest bæredygtigt. Ofte er udfordringen at finde den rette, fælles referenceramme, pointerede hun.

Ægte bæredygtighed omfatter miljø, mennesker og økonomi
Derudover var der på morgenseminaret oplæg fra Erik Lauritzen, der er formand for Netværket for Bygge- og Anlægsaffald under Dansk Kompetencecenter for affald (DAKOFA), og som bl.a. fortalte om netværkets arbejde for at øge mulighederne for genbrug i byggeriet.

- Bygge- og anlægsaffaldet skal nyttiggøres på det mest økonomiske og miljømæssigt hensigtsmæssige kvalitetsniveau. En af udfordringerne er, at planlægningen kræver god tid, hvis det skal lykkes, forklarede han.
Endelig fortalte bæredygtighedskonsulent Peter Grønlund fra DOVISTA Living Lab om de overvejelser, som producenterne gør sig i forhold til recycling:

- Når vi udvikler vinduer, sker det ud fra en helhedsbetragtning, hvor både miljø, mennesker og økonomien indgår. Det handler ikke mindst om at udnytte den effekt, som dagslyset har, både i forhold til energi, indeklima og menneskers trivsel, lød det således fra Peter Grønlund.

Morgenseminaret blev afsluttet med en halv times engageret debat på baggrund af oplæggene, hvorefter ordstyreren, projektleder Nina Koch-Ørvad, rundede af med en opfordring til at fortsætte diskussionerne på årets Building Green – som igen i år uddeler prisen ”Det Bæredygtige Element”, der stadig er åben for indstillinger.

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371

Kontaktperson

AI

Send til en kollega

0.047