23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Radonsikring på dagsordenen

I dagens byggebranche er det ens viden og knowhow, der er det egentlige produkt. Og her er radonsikring et vigtigt område at kunne give sine kunder komplet tryghed.

SBi kommer med en ny anvisning for radonsikring af eksisterende bygninger, hvor der stilles skærpede krav til radonbeskyttelse af bygninger. Radon koncentrationen i indendørs luft børsåledes ikke overstige 100 Bq/m3, og i SBi anvisningen optræder der som noget nyt konkrete løsningsforslag.

Distriktschef i Isola, Roald Sølager, er med i følgegruppen omkring den nye radonanvisning, og han mærker en stigende interesse fra virksomhederne, der gerne vil kunne vejlede deres kunder om radonsikring. Han udtaler:

– Radonsikring er dybest set ikke kompliceret, og vi bliver kontaktet af bådebygherre, håndværkere og rådgivere omkring de forskellige muligheder. Det er en alvorlig sag, når man har konstateret et for højt radonniveau, men det er forholdsvist enkelt at udbedre. For de udførende kan man ved at rådgive om radonsikring i sit projekt differentiere sig positivt, så man konkurrerer på kvalitet og viden.

At sælge tryghed
Isola har over en årrække haft et komplet radonsikringssystem, og løsningerne harsåledes bevist deres værd på en lang rækkeprojekter. Det giver også tryghed, at Isola´sprodukter leveres som system løsning.
– Hos Isola har radonsikring i lang tid været en del af sortimentet, og det har
desværre længe været et overset områdeher i Danmark, sammenlignet med Norge,Sverige og England. Derfor er vi også megetinteresserede i at rådgive om mulighederne

– her skal man bare ringe til os, siger Roald Sølager.Den universelle løsning er radonbrønden
– En effektiv løsning på radon i bygningerer en Isola radonbrønd, der giver aftrækfra undergrunden til op over husets tagryg.Den kan anvendes både til nybyg ogeksisterende byggeri, og det er ikke så vanskeligtat installere, som mange tror, sigerRoald Sølager og uddyber:

– En radonbrønd med tilkoblet sug skaberen trykudligning under bygningen. I en opvarmetbolig får man uden en radonbrønd et undertryk i nedre del, og den radonholdige luft kan komme ind gennem utætheder i bygningens konstruktion. Det er ikke store revner, der skal til, og hvis der er sætningsrevner eller andre gennembrydninger på betongulvet, så kan der slippe radonluft ind i boligen.

På Isolas hjemmeside kan man bruge et beregningsværktøj til at vejlede hvor mange radonbrønde, der er nødvendige i det enkelte byggeri.

Isola
Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31677963

Kontaktperson

Michael Lindberg
Markedschef
+45 40366218 m.lindberg@isola-platon.dk

Send til en kollega

0.049