23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Medicin på gas til hele klimaregionen

De første gasdrevne lastbiler er leveret til Region Nordjylland

I det friske marts-vejr leverede Stiholt den 10. marts 2 flotte gasdrevne P280 Scania Co2-neutrale lastbiler til Region Nordjylland.

De to biler skal fra 1. april distribuere medicin til region, og dermed hjælpe med regionens mål om, at reducere CO2 udledningen med 2% om året frem til 2025.

Skærpede krav
Nyt EU direktiv har medvirket til, at Sundhedsstyrelsen har skærpet kravene til distribution af medicin. Dette skal træde i kraft 1. april, så regionen bruger marts til at efteruddanne chaufførerne til håndtering af medicin. Lastbilerne er netop også udstyret med klimaanlæg og opdelt rum, så der kan transporteres varer og medicin med forskellige behov og krav.

Ifølge Niels Sloth, Kontorchef for Bygninger og Anlæg, er det et meget bevidst valg, at have fokus på transport i regionen. ”Vi er rimelig godt med, med klimavenlige bygninger, især når vi snakker nybygninger, men på transporten sker der ikke så meget. Nu havde vi muligheden for at gøre noget med lastbiler drevet af biogas efter at HMN har etableret et tankanlæg i Aalborg Øst og NT har igangsat kørsel af gasdrevne busser.

Regionen har el-varevogne, men nu kom muligheden for også at gøre den tunge transport CO2 neutral.” slutter Niels Sloth.

Driftssikkerhed
Kørselsleder Per Juul er spændt på at få de to Scania lastbiler i drift: ”selvfølgelig bliver det spændende med driftssikkerheden, nu når det er en ny teknologi, men Stiholt har garanteret en service på 350 km radius, så jeg stoler på det kommer til at virke. ”

Region Nordjylland – landets første KlimaRegion
Region Nordjylland indgik i 2010 en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive landets første KlimaRegion.

Som KlimaRegion forpligter Region Nordjylland sig til at nedbringe CO2-udledningen med 2 procent hvert år indtil 2025. Dermed yder Region Nordjylland sit bidrag til et mere bæredygtigt samfund, og tager ansvar i forhold til klimaudfordringen og de globale problemer den medfører.

De to Scania lastbiler er begge P280 4x2 opbygget med klimakasse fra Carrier Transicold. Selve opbygningen er lavet i samarbejde med Vibocold og Stiholt.

Læs mere om Klimaregionen

Stiholt A/S
Trafikcenter Sæby Syd 6-7
9300 Sæby
Frederikshavn Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27619312

Kontaktperson

SLF
Søren Lyngsø Færch
Controller
+45 60294442 slf@stiholt.dk

Send til en kollega

0.047