23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grøn klimafond skal være uden bøvl

Der er udsigt til, at danskerne kan få gavn af en ny grøn klimafond, som skal forbedre lånemulighederne, specielt for små og mellemstore virksomheder. Danske Byggecentre opfordrer til nem og overskuelig adgang.

Regeringen blev, sammen med SF og Enhedslisten, som forventet enige om en grøn klimafond. Der bliver i første omgang givet en statsgaranti på 2 mia. kr., som skal understøtte optagelsen af lån i det private marked og staten indskyder samtidig en beskeden startkapital på 80 mio. kr. i første fase, som er i årene 2014-2016. Fonden har i sigte at komme op i nærheden af 5 mia. kr. med garanti fra staten, når første delmål er nået og dertil vil staten indskyde yderligere 120 mio. kr. til egenkapitalen.

Hensigten er at give små og mellemstore virksomheder lettere adgang til lån med lange løbetider til investeringer i energibesparelser, i virksomhedernes produktionsapparat og bygninger. Der lægges op til, at det er private virksomheder, almene boligforeninger og offentlige institutioner, som kan søge lån, mod at de selv stiller et beløb til rådighed svarende til lånet.

- Den danske byggebranche har igennem snart 6-7 år advaret kraftigt om de meget vanskelige kreditmuligheder, vi oplever. Der har været en del forsøg på at løsne op for kreditklemmen, men der opleves fortsat problemer derude, så jeg hilser naturligvis initiativet velkommen, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Nu er det ekstremt vigtigt, at vejen til kreditten ikke bliver lang og kompliceret, men at virksomhederne på en nem og overskuelig måde, hurtigt kan få adgang til lånene og få sat gang i de rentable investeringer, som ligger og venter derude i hobbetal, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Grøn klimafond erstatter ikke Håndværkerfradraget
Det er klart, at den nye fond ikke kan erstatte Håndværkerfradraget, der har betydet mange energibesparelser i private boliger, så der er fortsat behov for økonomiske incitamenter, der kan styrke boligejernes efterspørgsel efter energirenovering.

- Her i 2014 har de private forbrugere fortsat mulighed for at få fradrag for energirenoveringer, i de danske hjem. I det nye år vil det dog også være nødvendigt at tilbyde gode incitamenter for, at vi får gennemført de nødvendige energirenoveringer i vores boliger, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047