23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggematerialer holder udviklingen i omkostningerne moderate

Danmarks Statistik er kommet med nye tal for byggeomkostninger. Udviklingen peger fortsat på, at omkostningerne til materialer er den parameter, der holder omkostningerne til boligbyggeriet moderate.

Det seneste kvartals stigning i omkostninger til boliger skal ses i sammenhæng med en stigning i omkostningerne til byggematerialer på 0,7 %-point overordnet set. Udviklingen det seneste år, fra 1. kvartal 2013 til 1. kvartal 2014, bidrager arbejdsomkostningerne med en vækst på 4,7 %-point, hvor materialeomkostningerne bidrager med en vækst på 1,5 %-point.

- Tal for byggeomkostningerne viser, at materialeomkostningerne fortsat er med til at holde prisstigningerne for boligbyggeriet moderate. Vores branche får ofte skudt i skoene, at vi er hovedårsagen til omkostningsstigninger til boligbyggeriet, men byggeomkostningsindekset viser tydeligvis det modsatte. Ser vi på udviklingen de seneste 6-7 år, er omkostningerne til materialer den enkelte parameter, der har sikret moderate stigninger i omkostningerne til boligbyggeriet, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.079