23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Troldtekt Award 2014 går til Mexico

115 forslag fra 39 lande. Så mange arkitekt- og designstuderende har deltaget i den internationale idékonkurrence, Troldtekt Award 2014.

Tre studerende fra Escuela Superior de Arquitectura i Guadalajara (Mexico) vandt prisen på EUR 5000,-- for projektet Troldtekt Raw. Juryen var imponeret over kvaliteten af de mange forslag og uddelte derfor også tre specialpriser, og yderligere fire projekter har fået hædrende omtale.

Troldtekt Raw bringer akustikpladerne fra danske Troldtekt A/S helt tilbage til rødderne. Bag projektet står de tre mexicanske arkitektstuderende, Yajaira Escobedo Romero, Adrian Becerra Villaseñor og Joshua Dominguez Ruelas. Deres forslag går på at sælge Troldtekt som gør-det-selv-pakker med råmaterialerne træ og cement. Troldtekt Raw er nu kåret som vinder af Troldtekt Award 2014 og dermed også 5.000 euro.

– Vores idé er at få materialet ud til folket, så slutbrugerne selv kan bestemme designet. Du kan have Troldtekt – og dermed bedre akustik – hvor du vil og i den form, du vil. Det er hovedtanken bag vores projekt, lyder det fra den mexicanske vindergruppe.

115 forslag i fire kategorier
Troldtekt Award-juryen tæller i år, ud over adm. direktør Peer Leth og produktudvikler Niels Kappel fra Troldtekt, tre anerkendte arkitekter: Mikkel Frost, medstifter af CEBRA a/s i Aarhus, Bjarne Mastenbroek, stifter af SeARCH i Amsterdam, og Jorge Vidal Tomás, medstifter af Rahola Vidal arquitectes i Barcelona.. Deres opgave var at bedømme de 115 kreative forslag fra 39 lande ud fra kriterier som originalitet og realisme. Dommerne delte forslagene op i fire kategorier: Concept, Ceiling, Spaces og Panelling.

Vinderprojektet, Troldtekt Raw, var i kategorien Concept, mens der i hver af de øvrige kategorier blev uddelt en specialpris på 500 euro. De tre specialprisvindere er fra henholdsvis Malaysia, Østrig og Argentina.

– I årets konkurrence fandt juryen den virkelige skønhed i den mere konceptuelle tilgang til materialet. Det åbnede vores øjne, og det var også her, at vi fandt vinderen over dem alle. Troldtekt Raw tager os tilbage til essensen af Troldtekt – nemlig at forme træfiber og cement, lyder det i dommerbetænkningen.

Mere populær gang for gang
Det er tredje gang, at Troldtekt Award uddeles, og deltagertallet er kun gået opad.
– Siden starten i 2010, har Troldtekt Award udviklet sig hastigt fra national til international og fra at blive promoveret via trykte medier til en internetbaseret konkurrence, skriver arkitekterne i betænkningen.

Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S, supplerer:
– Det er fantastisk at opleve, hvordan vores klassiske akustikplade, som vi har produceret gennem 80 år, kan få tilført så mange nye og kreative dimensioner. Vi er taknemlige for, at studerende verden over sætter sig til tegnebrættet for at deltage.

Troldtekt A/S
Sletvej 2 A
8310 Tranbjerg J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45810011

Send til en kollega

0.047