23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ROCKWOOL A/S leverer isolering til kæmpebyggeri

På havnen i Aarhus er et nyt hovedbibliotek ved at skyde op. Byggeriet er det hidtil største af sin slags i Aarhus Kommune. For at følge projektets bæredygtige linje, er der anvendt TOPROCK tagisolering til det karakteristiske tag.

Med et bruttoareal på 28.000 m2 er byggeriet af det nye hovedbiblioteket i Aarhus en del af det hidtil største projekt, den østjyske by har kastet sig over. Nu er det syvkantede tag med de store ovnlysvinduer blevet isoleret med TOPROCK tagisolering fra ROCKWOOL A/S. Sammen med andre energirigtige tiltag, er isoleringen med til at understøtte den vision om bæredygtighed, som også kendetegner byggeriet.

- Det er et krav i Aarhus kommune at kommunale byggerier skal leve op til bæredygtige krav. Der er selvfølgelig økonomiske grunde til det, men det handler også om social bæredygtighed. At det skal være et sted, hvor både medarbejdere og besøgende trives, forklarer Ina Bækgaard, projektleder på Urban Mediaspace.

Logistisk udfordring
Byggeriet krævede 1.700 paller med TOPROCK tagisolering. Pallerne blev leveret af mere end 70 lastbiler, hvilket resulterede i trafikale udfordringer på havnen. Samarbejde og fælles løsninger har fået tingene til at køre smidigt trods de logistiske vanskeligheder.

- TOPROCK er et forholdsvis nyt produkt og det er også nyt, at ROCKWOOL A/S leverer produkter til et projekt på den størrelse. Med det her projekt har vi vist, at det kan vi også. Vi har haft et godt samarbejde med entreprenøren, hvor vi er kommet frem til fælles løsninger. Det har betydet en gnidningsfri afvikling, forklarer Poul B. Iversen fra logistikafdelingen i ROCKWOOL A/S.

Lav u-værdi - nem montering
Fordelene ved at bruge TOPROCK er den hurtige monteringstid og begrænsningen af tunge løft, som ellers kan være et problem ved traditionelle isoleringsløsninger. Ved bygninger, der kræver lav u-værdi og dermed store isoleringstykkelser, er det en fordel at pladerne kan lægges hurtigt ud.

Øverst udlægges en topplade over lamellerne på både beton- og ståltage. Ved ståltage lægges også en bundplade under lamellerne med en dampspærre imellem. Det giver blot to lag isolering for beton, og tre lag for stål.

Lameller og plader leveres på én miljøpalle, som består af en komplet pakke til et bestemt antal kvadratmeter. Pallerne placeres jævnt fordelt på taget, som sammen med den lette montering sikrer en hurtig og effektiv arbejdsproces.

Ophavsret til billede: www.urbanmediaspace.dk

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.047