23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energirigtige huse til Horsens

Byggeudstillingen Horsens Bygger åbner igen i år op for boligdrømmene, når otte forskellige byggefirmaer inviterer indenfor i deres typehuse. Energi og godt indeklima er i stigende grad et emne, der optager huskøberne.

Energimærke står højt på listen, når vi går på jagt efter bolig. Siden 2013 er andelen af energibevidste boliginteresserede steget fra 64 procent til 68 procent. Det viser tal fra boligsiden.dk.

Med på årets byggeudstilling i Horsens er otte forskellige typehusfirmaer, heriblandt eurodan-huse. Ligesom sidste år og ligesom de andre firmaer, har eurodan-huse et udstillingshus klar til fremvisning. De oplever også en stigende interesse for energi og miljø blandt boliginteresserede.

- Det er noget, der er kommet meget mere fokus på blandt kunderne, det her med energi og miljø. Der bliver spurgt mere ind til isolering, jordvarme og solceller, siger Jacob Wollenberg, chefkonsulent i eurodan-huse.

Mere hus for pengene
Det er EDC, der i år repræsenterer Horsens Bygger 2014. Ifølge Alex Mandrup Poulsen, indehaver af EDC Ejendomscentret A/S, handler det i høj grad om pengepungen, når boliginteresserede går op i energi og miljø.

- Det er pengepungen, der taler. Kan man spare penge på varmeregningen, kan man købe det mere hus for pengene, forklarer han.

For dem der gerne vil købe nyt, handler det om tryghed og fremtidssikring. Det er tilliden til, at nyt betyder godt, mener Alex Mandrup Poulsen.

- Kunderne har tillid til, at når de køber noget nyt, så er tingene i orden, og så er det fremtidssikret. Men selvfølgelig skader det ikke, at man kan påføre nogle anerkendte mærker som fx HTH eller ROCKWOOL. Det giver ligesom en blåstempling af huset, siger han.

Fem ud af otte med stenuld
Blandt de otte udstillingshuse er fem af husene isoleret med ROCKWOOL. Det glæder Kasper Ejersbo fra Ejersbo Isolering. Han er autoristet ROCKWOOL indblæser, og har isoleret lofterne på de fem huse.

- Jeg har indblæst med ROCKWOOL granulat siden 2008. Først var jeg lidt i gang med noget papiruld, men jeg kunne se på det hele, at jeg ikke fik den kvalitet og densitet i isoleringen, som jeg ønskede. Derfor valgte jeg at gå over til ROCKWOOL i stedet, fortæller Kasper Ejersbo.

Siden eurodan-huse for omkring et år siden gik over til at bruge granulat på loftet, har Ejersbo Isolering stået for indblæsning af granulat i deres huse i Jylland og på Fyn.

- Det giver kunderne en tryghed at de ved, at huset er up-to-date, hvad angår isolering. Der er vi glade for at være et skridt foran, siger Jacob Wollenberg fra eurodan-huse og henviser til, at samtlige af deres typehuse leveres med en isoleringspakke, der lever op til bygningsreglementerne for 2015.

Udstillingshusene ved Horsens Bygger kan besøges hver søndag mellem 13.00-16.00 frem til september. Der vil være repræsentanter til stede fra byggefirmaerne. For mere info se byggeudstillingens hjemmeside.

Ophavsret til billede: eurodan-huse

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.047