23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Blog: Med biokompositter mod en dansk papirarkitektur

Hvad nu, hvis udviklingen af biokompositter kunne pege på en ny dansk og økologisk papirarkitektur?

Shigeru Ban er en af hovedtalerne ved den kommende EcoBuild messe i London i marts 2014. Han skal tale om nødhjælpsarkitektur og midlertidige og lette konstruktioner baseret på papir. Men hvad nu, hvis udviklingen af biokompositter kunne pege på en ny dansk og økologisk papirarkitektur?

Med sine strukturer af paprør efter jordskælvet i Kobe i 1995 entrerede den japanske arkitekt Shigeru Ban den globale arkitekturbevidsthed. Ban udviklede smukke shelters og kulturelle rum med en clever og poetisk og ret japansk tilgang til det midlertidige og brug af papir. De store paprør anvendes også som støbeform til betonsøjler. Selvom der er en tendens til at se på katastrofeafhjælp som noget meget midlertidigt, er det jo sjældent sådan, at alt bliver genopbygget over en sommer. Bans midlertidige genopførsel af en kirke i Christchurch efter det ødelæggende jordskælv der har således en forventet levetid på 50 år.

Der er et stigende fokus på genanvendelse, samt på biologiske materialer i byggeriet. Papir og pap er kompositter med cellulose og det produceres af affaldspulp. Der findes endda producenter af paprør i Danmark som man snildt kunne forestille sig a som producenter af papirkonstruktionerne. Vi producerer desuden råmaterialet selv i form af masser af papiraffald som godt nok eksporteres til Kina, hvilket er tankevækkende i sig selv og muligvis ændrer sig, når vi kan se de økonomiske incitamenter til at gøre affald til ressource.

Læs hele bloggen af Anne-Mette Manelius, Materialeambassadør på Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg, her

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.047