23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggeriet altafgørende i klimalov og vækstpakke

Danske Byggecentre opfordrer i forbindelse med klimaloven og vækstpakken til, at regeringen ser på muligheder for at øge incitamentet, til at bygge nyt og på mulige udvidelser af Håndværkerfradraget.

Regeringen har indgået en klimaaftale med De Konservative, SF og Enhedslisten, hvor en reduktion af CO2 udslip på 40 % skal indfries frem mod 2020. Alt tyder også på, at regeringen i løbet af foråret, kommer med en vækstpakke i forlængelse af produktivitets-kommissionens anbefalinger.

- Vi er meget tilfredse med, at der nu endelig er kommet en målsætning for reduktionen af CO2 udslip, det giver for alvor byggeriet mulighed for at byde ind på den klimapolitiske dagsorden. Bygninger udgør omkring 40 % af samfundets samlede energiforbrug, så byggeriet er altafgørende i bestræbelserne på at indfri målet frem mod 2020. Derfor mener jeg også, at vi bør være repræsenteret i det foreslåede klimaråd, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Igennem de seneste år har udviklingen i det påbegyndte boligbyggeri været meget skræmmende, niveauet er nu det laveste siden 2. verdenskrig. Historisk set sætter nybyggeriet dagsformen for samfundets øvrige aktivitet, så her ligger både det vækst- og CO2 reduktionspotentiale regeringen må stræbe efter, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Jeg mener, at regeringen for en gangs skyld skulle lave en rød tråd mellem to så vigtige pakker. Der ligger et klart mål i klimaloven, som kan bakkes op af flere initiativer i vækstpakken. Bl.a. mener jeg, at Håndværkerfradraget har vist sin berettigelse og løfter både aktivitet og grønne investeringer, så jeg vil igen opfordre til, at regeringen giver dobbelt op på Håndværkerfradraget og i samme ombæring gør den permanent, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Danske Byggecentre har udarbejdet en analyse blandt 443 fagfolk fra byggebranchen. Her peger 74 % på, at lettere adgang til at låne penge vil løfte aktiviteten inden for byggeriet.

- Aktivitet og grønne investeringer kommer ikke langt uden finansiering. Ofte hører vi fra politikerne, at der ikke findes en kreditklemme, men hele vores branche oplever noget andet og har længe råbt op om det, men indtil videre er der ikke sket noget brugbart. Så efter min bedste overbevisning skal vækstpakken for alvor sætte sit fokus her, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048