23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ergonomi på skinner

Ny byggeopgave med gipsvægge i Middelfart viser, at der er store fordele for såvel arbejdsmiljø som montagetid ved at bruge det nye Click-system til opsætning af stålkonstruktioner fra Knauf.

Aldrig har et tømrersjak opført stålskeletkonstruktioner til gipsvægge så let og hurtigt, som efter de er begyndt at anvende Knauf Click-system. Det bekræfter Tømrer- og Snedkerfirma Kolster A/S fra Middelfart, der er i gang med en større renovering af en flot gammel ejendom, som skal huse et socialpsykiatrisk botilbud i samme by.

Tømrermester Ove Andersen siger direkte, at hans medarbejdere sparer to-tre minutters arbejde pr. stolpe, der skal monteres i stålkonstruktionens top- og bundskinne. Og da der går 2,3 stolpe pr. løbende meter væg, så får tidsbesparelsen stor betydning for den samlede totaløkonomi. Selv vurderer Knauf, at Click-systemet kan reducere montagetiden med 20-35 procent. Men hvad der måske er endnu vigtigere er, at Click-systemet også gavner arbejdsmiljøet.

Stålkonstruktionen er det skelet, hvorpå der skal monteres gipsplader. Når skinnerne er fastgjort i loft og gulv, bliver stolperne sat på plads med 45 cm mellemrum uden brug af værktøj overhovedet. Tømrersvend Michael Egelund fra Kolster A/S forklarer:
”Ved de almindelige skinner, vi brugte før, skulle stolperne enten fikseres eller fastgøres med skruer i både bundskinne og topskinne. Det betød, at vi skulle ned på knæ for at give stolpen en skrue og efterfølgende op på en stige for at fastgøre stolpen foroven. Forinden havde vi lavet de samme bevægelser, da vi skulle måle op foroven og forneden,” siger Michael Egelund.

Hurtig og nem stålløsning
På en arbejdsdag er det altså mange gange, vi skal ned på knæ og op på en stige. Så vi er meget glade for det nye Click-system,” tilføjer Michael Egelund.
Han pointerer, at systemet er stabilt. De nye skinner har en ståltykkelse på 0,50 mm, hvor stålet i den traditionelle skinne er på 0,46 mm.
”Stolperne vejer jo næsten ingenting og er nemme at fastgøre i skinnerne. Det er et godt materiale at arbejde med,” siger Michael Egelund.
Kolster er i øvrigt det første byggefirma, der også bruger Knauf Click-system til gipslofter. Kolster fik selv ideen, og den idé har firmaet ikke fortrudt. Også ved loftsarbejdet er der væsentlige tidsbesparelser at hente.

Tømrer bag opfindelsen
Faktisk er det en tidligere tømrer, der har opfundet Click-systemet. Niels Dollerup måtte stoppe i faget grundet dårligt bentøj og læste derfor videre og blev civilingeniør. Knauf forhandler Click-systemet.

Knauf Click-system er nomineret til Byggeriets Miljøpris. En pris, som bliver uddelt på BYGGERI '14. Byggeriets Miljøpris gives til dokumenteret bæredygtige produkter eller løsninger


For yderligere oplysninger - besøg knaufdanogips.dk

Knauf A/S
Kløvermarksvej 6
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54050313

Send til en kollega

0.046