23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt bæredygtigt isoleringsprodukt fra ISOVER

Saint-Gobain ISOVER A/S lancerer dette efterår et nyt bæredygtigt produkt baseret på genbrugt isolering.

Hos ISOVER har man valgt at se brugt glasuldsisolering som en helt ny ressource på niveau med andre råvarer. Byggebranchen er en af de største bidragsydere til lossepladserne i Danmark, og øget genbrug af brugte byggematerialer vil kunne spare betydelige mængder af nye ressourcer og energi.

”Vi har i flere år arbejdet på at udvikle nye produkter af genbrugt isolering og er nu klar med en vintermåtte, som håndværkerne kan få glæde af i den kommende sæson. Vintermåtten er det første, i en række af nye produkter, som vi sender på markedet de kommende år ,” udtaler Klavs Eske, Salgs- og Marketingdirektør hos ISOVER.

Ifølge miljøministeren skal vi i fremtiden ikke brænde eller deponere affald, når det har udtjent sin levetid. Det handler om at genbruge materialerne og gerne til nye hensigtsmæssige produkter. Jeanett Vikkelsøe, fra Marius Pedersen A/S som indsamler den brugte glasuld for ISOVER, udtaler: ”Hos Marius Pedersen A/S ser vi affald som en værdifuld ressource frem for et problem. Ideen om den cirkulære økonomi, hvor der allerede i designfasen af et produkt er tænkt på, hvordan de enkelte dele af produktet kan skilles ad eller neddeles, og hvordan alle ressourcer kan indgå i produktionen af nye produkter, er en integreret del af vores hverdag.”
80 procent genbrugsglas

Det er ikke nyt for ISOVER at tænke genbrug ind i produktionen. I dag er 80 procent af det glas som benyttes i ISOVER glasuld genbrugsglas, og den andel stiger år for år. ”Vi startede med at benytte genbrugsglas omkring 1990, men det var ikke så nemt. Ofte var det glas vi købte beskidt, hvis det for eksempel var knuste marmeladeglas, som ikke var helt rengjorte. Andre gange var der blandet keramik i fra glaskeramiske plader, og så ødelagde det vores maskiner”, fortæller Lise Christiansen, procesingeniør hos ISOVER. I dag modtager ISOVER glas fra få leverandører, som garanterer, at glasset er rent.

Fakta:
• ISOVER Vintermåtter kan købes fra uge 42 i 2013.
• ISOVER isolering består af 95 % glas, hvoraf 80 % er genbrugsglas.

For yderligere information kontakt: Rikke Lildholdt, Marketingchef, tlf. 72171715

Saint-Gobain Denmark A/S, Isover
Østermarksvej 4
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59983016

Send til en kollega

0.063