23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne kan ikke stå alene

Erhvervsuddannelsernes har det svært med at tiltrække dygtige unge mennesker, som i stedet vælger gymnasiet. For igen, at gøre erhvervsuddannelserne attraktive skal der ikke kun ændres i adgangskravene.

Både det faglige niveau skal styrkes, ligesom erhvervsuddannelserne skal være adgangsgivende til videregående uddannelser.

Omkring 50 pct. af de unge der starter på en erhvervsuddannelse falder fra og attraktiviteten har været stødt faldende, hvilket kan ses på elevtallene. Det har fået Regeringen til at se på muligheder for at mindske frafaldet ved at skærpe adgangskravet. Et andet mål er også, at gøre de faglige miljøer stærkere ude på erhvervsskolerne.

- Det er på høje tid, at politikkerne tager aktion på den lavstatus som erhvervsskoler desværre har fået raget til sig igennem de seneste år. Jeg er for sin vis meget enig i, at adgangskrav kan være med til at mindske frafaldet, men det alene højner ikke niveauet på erhvervsskolerne. Det faglige niveau skal i vejret og der skal være mulighed for, at erhvervsuddannelser kan være adgangsgivende til videregående uddannelser ligesom gymnasiet, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Den 17. maj 2013 skrev Berlingske Tidende en artikel om erhvervsskolerne i Schweiz. Situationen er en helt anden her. I Schweiz er erhvervsuddannelserne meget prestigefyldte og langt flere vælger denne vej i uddannelsessystemet. Det hænger i høj grad sammen med, at der er mulighed for at bygge videre på erhvervsuddannelserne og at de er adgangsgivende til højere læreanstalter.

- Vi bør have en model der minder langt mere om det vi ser i Schweiz. Ender det med, at det alene er adgangskravene der justeres i forhold til erhvervsuddannelserne ender det blot med, at elevtallene forværres endnu mere. Det er jo ikke adgangskravene der holder de fagligt stærke elever væk fra erhvervsskolerne. Det faglige niveau og de efterfølgende adgangsmuligheder erhvervsuddannelserne giver, skal løftes. Så er jeg heller ikke i tvivl om, at det igen vil være prestigefyldt, at tage en erhvervsuddannelse, afrunder adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047