23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prisuddeling hos DANA LIM

Den 7. september uddeles Dana Lim Prisen af Kai Hansens fond. Dana Lim Prisen på hele 250.000 uddeles af Kai Hansens Fond, der står bag Dana Lim A/S.

Prisen er målrettet mod videnskabelig forskning, der enten fremmer det danske erhvervsliv eller samfundet som helhed.

Siden stiftelsen af Kai Hansens Fond, er midler fra den traditionsrige limproducent gået til at støtte velgørende formål samt videnskabelig forskning. I modsætning til andre priser deles prisen ikke ud hvert år, men når der er grund til det.

Prisuddelingen betragtes derfor i forskerkredse som en eftertragtet anerkendelse, og har siden den første uddeling i 1955 været tildelt et stort antal forskelligartede forskningsprojekter. Prisen uddeles i år på DANA LIMs egen adresse.

Årets prismodtager

Prisen uddeles i år til professor, overlæge, dr.med. et h.c. Niels Borregaard fra Hæmatologisk klinik på Rigshospitalet, for hans laboratoriums forskning i knoglemarvens celler.

Siden Kai Hansens Fond overtog Dana Lim der dengang hed Dansk Limfabrik, har fondens formål været, at indvinde midler til anvendelse i videnskabeligt øjemed samt velgørende formål, og det har de gjort lige siden. Alle indstillinger er blevet vurderet af Dana Lims bestyrelse, der har udvalgt prismodtageren.

Om Dana Lim

Dana Lim A/S er en af Danmarks ældste og mest traditionsrige limproducenter, og har i over 75 år forsynet det danske marked med lim og fugemasser. I dag producerer virksomheden mere end 400 forskellige lim- og fugemassetyper på fabrikken i Køge. Dana Lim A/S er 100 % dansk ejet af Kai Hansens Fond.

Fakta om DANA LIM prisen:

Har været uddelt siden 1955, til over 100 forskellige forskere.

Prisen er stiftet af Kai Hansens fond, og drives af midler fra DANA LIM A/S.

Prisen er en af de største af sin slags indenfor forskning.

De senere år er prisen tildelt:

2008: Docent Martin Etchells Vigild modtog 250.000,- kr. til finansiering af udstyr eller instrumenter, så han kan afprøve nye forskningsideer og kan give dygtige studerende mulighed for at prøve kræfter i mindre projekter inden for nanoporøse materialer.
2006: Professor dr. techn. Jesper Mørk modtog 400.000,- kr. til fortsat forskning indenfor halvlederteknologi og optisk kommunikation, der f.eks. benyttes til stadig hurtigere datatransport på internettet.
2005: Dennis Wowern Nielsen modtog kr. 400.000,- til forskning i omdannelse af svineajle til bl.a. lim.
2004: Professor Jørgen Ahrent Jensen modtog 400.000,- til forskning på det medicotekniske område.
2003: Lektor ph.d. Paul Robert Hansen modtog 120.000,- til nyt udstyr i forbindelse med peptidforskning indenfor antibiotika.
2002: Lektor ph.d. Georgios Kontogeorgis modtog 250.000,- til forskning i termodynamik og polymerblandinger.
2001: Ph.d. Pieter Telleman modtog 250.000,- til forskning i biochips til hurtig og billig diagnosticering af sygdomme.
Udover Dana Lim Prisen uddeler Kai Hansens fond hvert år et beløb til velgørenhed.

Se invitation

Dana Lim A/S
Københavnsvej 220
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK49294514

Send til en kollega

0.047