23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB sikrer strøm til land fra kæmpe offshore vindanlæg

ABB’s transformatorer og højspændingsprodukter er med til at levere ren vedvarende el der kan forsyne op mod 320.000 britiske husstande om året. Strømmen genereres af et af verdens største offshore vindkraftværker.

ABB’s transformatorer og højspændingsprodukter er med til at levere ren vedvarende el der kan forsyne op mod 320.000 britiske husstande om året. Strømmen genereres af et af verdens største offshore vindkraftværker 15 km ud for kysten ved Cumbria i Storbritannien.

Walney offshore vindmøllepark i den østlige del af Det Irske Hav har en samlet produktionskapacitet på 367 MW og består af 102 vindmøller med en nominel produktionskapacitet på 3,6 MW hver.

Vindmølleparken, som åbnede i februar i år, er en del af Storbritanniens indsats for at øge den samlede offshore produktionskapacitet fra 1.500 MW til 18.000 MW i 2020.
ABB har leveret fire 120 MVA, 132/33 kV generator step-up transformere (GSU) til Walney 1 og Walney 2.

Andre vigtige installerede ABB-produkter, omfatter tre 145 kV gasisolerede koblingsanlæg (GIS) og overspændingsafledere til transformerne.

Transformere er et vigtigt led, der forbinder kraftværker til transmissionsnettet. De arbejder dag og nat ved fuld belastning og er bygget til at modstå ekstreme varmeforhold og accelereret ældning forårsaget af store strømme.

Eventuelle nedbrud eller afbrydelser i elforsyningen kan være meget dyrt for anlæggets ejer. Walney offshore vindmøllepark ejes af DONG Energy, SSE (Scottish and Southern Energy) og et konsortium af investeringsfonde.

Pålidelige transformatorer i døgndrift

Ud over store strømme skal ABB-designere også tage hensyn til magnetfelter, høje stressområder, olieflow og varmeoverførsel i alle dele af transformerviklingerne for at sikre, at hver GSU-enhed leverer maksimal effektivitet og pålidelighed.

Med en installeret base på mere end 1.400 enheder arbejder ABB’s højkvalitets GSU-transformatorer døgnet rundt i en verden inden for både konventionelle kraftværker og vedvarende energi.

”Transformerne muliggør, at vindgenereret strøm kan nå transmissionsnettet, så dette vigtige udstyr skal være robust og ekstremt pålideligt,” siger Markus Heimbach, leder af ABB’s globale transformervirksomhed.

Walneys 102 vindmøller genererer elektricitet ved en spænding på 33 kV. Offshore transformerstationer samler elektricitet fra vindmøllerne og transformerer spændingen op til 132 kV, hvorefter energien bliver sendt til det britiske elnet gennem et søkabel.

Walney 1 offshore transformerstationen er forbundet til elnettet via et 44 km langt kabel til transformerstationen i Heysham. På Walney 2 er offshore transformerstationen forbundet til elnettet på Cleveleys nær Blackpool via et 43 km langt kabel.

Det britiske energiministerium ”Department of Energy and Climate Change” forventer, at omkring en femtedel af landets eksisterende elproduktion vil lukke i løbet af det næste årti på grund af alder, samtidig med at behovet for elektricitet forventes at være næsten fordoblet inden 2050.


Det meste af landets 90 GW produktionskapacitet er i øjeblikket konventionelle kul-, gas- og atomkraftværker. Vedvarende energi udgør i dag kun en lille del af den samlede kapacitet, men vedvarende energi og CO2-reduktionsmål for sektoren tager sigte på en betydelig CO2-reduktion i elproduktionen i de næste årtier.

For mere information kontakt:

ABB A/S
Jesper Dreyer
Telefonl: 40167086
E-mail: Jesper.dreyer@dk.abb.com


ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716

Send til en kollega

0.094