23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rekruttering og relocation i Vækstdanmark

Forestil dig, at du har sagt ja tak til en stilling i et andet land. Forestil dig, hvilke tanker du ville gøre dig om alt det praktiske i den forbindelse. For slet ikke at tale om, hvis din familie flytter med.

Sådan kunne det være for de mange ingeniører, der nu og i fremtiden flytter til Danmark. Men sådan behøver det ikke at være, hvis virksomhederne tilbyder personlig tilflytterservice.

I Vækstdanmark, som også er Vestdanmark, er der nemlig et akut behov for specialiseret arbejdskraft, som Danmark ikke selv kan dække ind.

Nye produkter og nye stillinger
Det er en kendsgerning, at eksempelvis energi- og olieindustrien i Esbjerg hele tiden udvikler nye produkter og løsninger, og at den lette olie i Nordsøen er ved at være væk. Selv om der fortsat kan hentes olie op de næste mange år, bliver det en mere udfordrende og arbejdskrævende opgave, derfor skal der bruges flere folk til at få den resterende olie op.

Eksperter vurderer, at der i netop Esbjerg med landets største offshore havn i årene frem mod 2020 bliver brug for et sted mellem 7.000 og 10.000 medarbejdere.

Maersk Oil i Esbjerg er en af de arbejdsgivere, der for tiden har ca. 70 ledige stillinger, men også i København mangler man tæt på 70 medarbejdere hos Maersk Oil. Så der er og bliver rift om og mangel på specialiserede ingeniører ikke bare i vest, men også i øst. En analyse fra Grøn Offshore Energi i Danmark viser, at landet som helhed kommer til at mangle ca. 20.000 ingeniører i de kommende år.

Intelligent rekruttering
I Region Syddanmark vil man derfor gå to veje. Dels ved aktivt at opsøge studerende og færdiguddannede og fortælle om mulighederne i Danmark. Dels ved aktivt at rekruttere de veluddannede fra eksempelvis Kiev, Athen, Madrid eller Budapest.

Den udenlandske arbejdskraft skal ikke tage arbejde fra danske hænder, men dække det behov, som vi ikke selv kommer til at dække de næste år.

Erfaringerne har også vist, at en udenlandsk ingeniør vil skabe mellem to og to og en halv arbejdsplads omkring sig. Hvis regionen derfor kan skaffe og tiltrække højtuddannet arbejdskraft nok, vil den "intelligente" rekruttering gavne hele Syddanmark også i form af flere arbejdspladser.

Regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst (V) fremhæver, at i udlandsrekrutteringen af de bedste hjerner, konkurrerer vi med internationale byer som Berlin, New York, London og Paris.

Prelocation og relocation
"Vi skal derfor blive bedre til både at rekruttere internationalt og integrere lokalt. En succesfuld forflytning af en udenlandsk medarbejder fordrer således en grundig, individuel og personlig tilflytterservice. Også fordi forflytningen er med henblik på ikke bare den faglige fastholdelse men også den sociale og kulturelle", fortæller adm. direktør Aksel Uglvig Jensen fra Skelmose, som har indledt et samarbejde med Relocation Syd.

Her har man netop tilknyttet Finn H. Iversen, som var den projektansvarlige HR-konsulent, der stod for den succesrige rekruttering og relocation af læger og sygeplejersker fra udlandet til Sydvestjysk Sygehus, da det for få år siden næsten var umuligt at få besat de ledige stillinger med dansk arbejdskraft.

Projektet blev netop succesrigt, fordi de udenlandske medarbejdere og deres familier nu er blevet en del af det lokale danske samfund såvel arbejdsmæssigt som socialt baseret på både den individuelle indsats – prelocation – og den mere almene – relocation.

Hjælp med alt
Relocation Syd tilbyder hjælp med ALT inden for prelocation og relocation både organisatorisk i virksomheden – organisationsudvikling og uddannelse – så virksomheden er klar til at modtage eksempelvis en udenlandsk medarbejder, samt hjælp til denne med omfattende og personlig tilflytterservice.

Dette omfatter bl.a. tilrettelæggelse af rejse hertil og eventuel afhentning i lufthavn, hotelophold, lokal orienteringstur efter jobsamtale, introduktion til området, kulturformidling såsom arbejdskultur og fritidskultur, bolig, flytning, sundhedssystemet, gennemgang af medarbejderen og dennes eventuelle families relocation, sprogkursus, udarbejdelse af arbejds- og opholdstilladelse, skattekort, bank og Nemkonto samt ikke mindst netværk og fritid m.v.

Sidstnævnte punkter er væsentlige for den nye medarbejder – dansk som udenlandsk – da alle mennesker, med eller uden familie, indledningsvist har et behov for at blive taget ved hånden og hjertet for at opleve nærheden og føle sig hjemme. Det levede liv er jo også dagligdagen uden for arbejdslivet med skole, daginstitutioner, indkøb, kulturtilbud og sportsklubber mm.

Vestdanmark med vokseværk
Esbjerg ligger i udkanten af Danmark og er en energimetropol. En by i vokseværk i Vestdanmark, som har brug for højtuddannet og specialiseret arbejdskraft og succesrig relocation. Det kunne også være Sønderborg, hvor man lige nu opfører et stort og moderne bolig- og oplevelsescenter i verdensklasse, eller Bredebro, Billund, Brande, Bjerringbro, Randers eller Struer. Alle er de byer, der ligger i mediernes "mørke Jylland" i Udkantsdanmark.

"Men i vores optik er disse byer placeret i Vækstdanmark", siger adm. direktør Aksel Uglvig Jensen, der gerne formidler kontakt til virksomheden Relocation Syd, der tilbyder den omfattende tilflytterservice. For rekruttering og relocation hænger naturligt sammen – for udlændinge som for danskere …

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.047