23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB vinder kontrakt på verdens første landsdækkende hurtiglader-infrastruktur til elbiler

ABB skal i løbet af 2012 levere i alt 200 hurtigladere af typen Terra. Det er den ind til videre største ordre af sin slags i Europa. Samtidig er der tale om verdens første landsdækkende løsning.

Zurich, Schweiz, den 9. januar, 2012 – ABB, førende inden for kraft- og automationsteknologi, kan i dag offentliggøre at have vundet et udbud på 200 elbils-hurtigladerstationer til Estland. Ordren fra den estiske regering er den til dags dato Europas største kontrakt på ladeinfrastruktur til elbiler. Med orden har Estland lagt fundamentet for verdens første landsdækkende lade-infrastrukturnetværk. Ordren blev placeret i ABB’s regnskab for fjerde kvartal.

ABB påbegynder levering i andet kvartal og forventer, at alle 200 Terra-hurtigladere vil være i drift ved udgangen af 2012. Som en del af kontrakten, der løber over fem år, skal ABB også servicere laderne og den bagvedliggende it-arkitektur. ABB vandt ordren sammen med partnerne G4S og NOW! Innovations, som skal stå for henholdsvis kundesupport og betalingssystemer.

- Denne ordre viser, at udrulningen af infrastruktur til elbiler for alvor er ved at få momentum. Og den bekræfter tendensen, vi ser i andre europæiske lande, hvor vi på det seneste har fået ordrer fra både bilindustrien og infrastrukturkunder, sagde Ulrich Spiesshofer, som står i spidsen for ABB’s Discrete Automation and Motion division.

Han fortsætter:
- For at blive en succes er det afgørende, at infrastrukturen kan fungere sammen med en hvilken som helst elbil. Vores løsninger er designet til at understøtte alle nuværende og fremtidige ladestandarder.
Det voksende antal elbiler sætter skub i et globalt marked for ladeløsninger herunder avancerede overvågnings- og softwaresystemer, som skal understøtte elnettet. ABB’s DC-hurtigladere har været i kommerciel drift siden maj 2010 og reducerer opladningstiden fra otte timer med traditionel ladning til 15-30 minutter.

- Den estiske regering vil gerne sikre, at det er lige så komfortabelt og sikkert at køre i elbil som i andre biltyper”, siger Jarmo Tuisk, direktør for innovation- og teknologidivisionen i det estiske Økonomi- og Kommunikationsministerium. - Den landsdækkende hurtiglader-infrastruktur med et højt serviceniveau fra ABB og dets partnere, er afgørende for, at vi kan komme i mål.

Den estiske regering sigter mod at tilbyde hurtigladere i alle byområder med mere end 5.000 indbyggere. På hovedveje er målet at installere hurtigladere for hver 50 km, hvilket giver den markant højeste koncentration af hurtigladere i Europa. Investeringer i elektrisk mobilitet er finansieret af ”The Green Investment Scheme” fondet af eksportkreditbureauet KredEx ,som en del af den nationale plan for at reducere udledningen af drivhusgasser. Tidligere i år anskaffede den estiske regering 507 Mitsubishi i-MiEV elbiler til hjemmeplejen rundt om i landet. Allerede i september vandt ABB ordren på at installere AC-ladere ved de kommunale bygninger. Herudover tilbyder Estland subsidier på op til 50 procent til private elbilskøbere.

Alle Terra-hurtigladere i ABB’s hurtigt voksende globalt installerede base kommer med en bred vifte af tilslutningsmuligheder, som hjælper serviceoperatører med at drive deres netværk mere effektivt gennem online softwareopdateringer. ABB’s kommunikationsinterface er kompatibel med Open Charge Point Protocol (OCPP) og andre gængse standarder for back-office integrering, der gør real-time brugergodkendelse og autorisation mulig.


ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer forsynings- og industrivirksomheders ydeevne med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 130.000 medarbejdere. I Danmark er vi ca. 600 medarbejde

Kontakt for mere information:
Segmentchef Per Rømer Kofod: Mobil: 2140 2733
Marketingchef Marianne Holstein Lindorff: Mobil: 4010 4303


ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716

Send til en kollega

0.065