23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kamerasensor til palleovervågning

Siden automatiske pallelagere blev indført har det været vigtigt at overvåge størrelsen på alle paller som indføres i lageret. VLC100 er en løsning med væsentlige fordele.

Der er intet sjovt i at tabe et tons chokolade, når pallen køres på plads i 2. sals højde og derfor indfører de fleste automatisk overvågning

Kamerasystemet er en af flere mulige løsninger. Fordelen ved VLC100 kameraet er den simple installation, det høje pris/ydelse forhold samt høj opløsning kombineret med hurtig reaktionstid. Der findes som bekendt flere størrelser af paller men fælles er, at de benyttes i et system som forventer en maksimal størrelse, der ikke er meget større end selve pallen. Bredden er normalt nem at kontrollere, da det her blot går ud på at styre pallens midte og så kan to optiske sensorer lysstråler ’scanne’ pallens bredde, når denne kører forbi. Sværere er det at scanne forkant og bagkant af pallen. Her skal et relativt stort område scannes på kort tid og ok signal afgives til styring. Som oftest sættes en optisk sensor til at give signal på pallens for og bagkant. Der placeres så et lysgitter med en sender på ene side og en modtager på anden side. Når forkant signal kommer registreres det blot om lysgitter ’ser’ et emne og er dette tilfældet, så er der noget som rager forud. Tilsvarende gøres med bagkant. Ulempen ved at benytte lysgitter er en relativ høj pris, hvis der er behov for høj opløsning og der skal monteres to separate huse.

Kamera løsning
VLC100 kameraet fungerer ved at et kamera modul placeres i et hjørne og en reflekstape påsættes modsat side. Ved at aktivere en simpel trykknap aktiveres en indlæringsproces og kort tid efter er systemet klart.
Indføres et emne i detekteringsområdet afgives en simpel I/O. Der er to udgange til rådighed for hvert sit område.
Kameraet kan overvåge en åbning på 2 x 2 meter (2,8 m diagonalt) og ved maksimalt åbning er opløsningen 18 mm. Det tager maksimalt 18 ms at afgive udgang.
To VLC100 kan placeres således, at de f.eks. dækker to sider af en firkant. For at de ikke forstyrrer hinanden kan der benyttes en synkroniseringsfunktion. Kameraet har en åbningsvinkel på 6.5 grader og derfor er placering af kamera/refleksfolie ikke kritisk.
VLC100 præsenteres første gang på HI2011 og frigives til salg i 4. kvartal 2011. Der er mulighed for test installationer med prototyper indtil officiel release dato. Kontakt din lokale salgsingeniør for aftale om test.


SICK A/S
Bregnerødvej 133
DK-3460 Birkerød
Tlf: +45 45826400
E-mail: sick@sick.dk
www.sick.dk

SICK A/S
Lejervej 17
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311

Send til en kollega

0.047