23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energirenoveringer på standby i Finanslovsaftalen

Regeringen og Enhedslisten er henover weekenden blevet endeligt enige om rammerne for finanslovsaftalen for 2012. Et af de spørgsmål byggeriet har ventet, er en afklaring på udformningen af støtteordningen til energirenoveringer samt BoligJobordningen.

Støtteordningen til energirenoveringer træder først i kraft i 2013. Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om, at der skal afsættes 500 mio. kr. årligt i 2013 og 2014 til at reducere energiforbruget i boliger.

- Ideen med en støtteordning til energirenoveringer i boliger, er jeg som udgangspunkt en stor fortaler for. Det er et meget vigtigt område, for at få reduceret vores samlet energiforbrug, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

- Jeg mener til gengæld, at det er ekstremt uheldigt, at ordningen først træder i kraft i 2013! Det er efter min opfattelse det modsatte af en kickstart af økonomien, da hovedparten af de potentielle renoveringsprojekter vil blive sat på standby indtil 2013. Dette vil påvirke aktivitetsniveauet i en negativ retning i en i forvejen presset branche, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

BoligJobordningen fortsætter, men i en ny og mere grøn udgave. Planen er dog fortsat, at ordningen skal nedlægges i 2013, hvor den nye støtteordning skal tage over.

- Det er positivt, at BoligJobordningen får lov at fortsætte i 2012. Jeg mener fortsat, at BoligJobordningen fungerer, som det bedste våben i bekæmpelsen af sort arbejde i byggeriet. Derfor mener jeg, at Regeringen og Enhedslisten bør genoverveje dens eksistens efter 2012. Her kan jeg igen henvise til ordningen der fungere så godt hos vores naboer i Sverige, slutter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen -TUN, tlf.: 45 80 78 77, fax: 45 80 78 87,
e-mail: pt@tun.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Send til en kollega

0.047