23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danskerne vilde med papirisolering

Det er gået op for danskerne, at mineraluld ikke er det eneste isoleringsmateriale, men at der findes et miljørigtigt alternativ med en lang række fordele. Alternativet hedder Cellulose Baseret Isolering fra CBI Danmark A/S.

Danskerne vilde med papirisolering

Det er gået op for danskerne, at mineraluld ikke er det eneste isoleringsmateriale, men at der findes et miljørigtigt alternativ med en lang række fordele. Alternativet hedder Cellulose Baseret Isolering fra CBI Danmark A/S. www.cbidanmark.dk


Opskriften er såre enkel: Man tager nogle gamle aviser og valser dem til granulat. Så tilsætter man ufarlige brandhæmmende salte, som samtidig modvirker svamp og skadedyr. Resultatet er et miljørigtigt og højeffektivt isoleringsmateriale til nybyggeri og til efterisolering i bestående bygninger.

På den måde bliver gårsdagens avis til morgendagens isolering.

Papir har været brugt som isoleringsmateriale i USA de sidste 150 år, hvorimod europæerne har været lidt senere til at få øjnene op for materialets fremragende isoleringsegenskaber. Men nu er gennembruddet for alvor kommet i den vestlige verden, og i særdeleshed hos de mange miljø- og prisbevidste forbrugerne i Danmark, som har indset, at papirisolering er et rigtig godt alternativ til de mere miljøbelastende isoleringsprodukter, som hidtil har været brugt.

”Papirisolering er cellulosebaseret og dermed et organisk materiale, der kan ”ånde”. Det er godt for komforten og miljøet i bygningen, men det er i særdeleshed også godt for vores fælles miljø, da det har en CO2 belastning, som er 3-4 gange mindre end mineraluld.”

Det fortæller direktør Per Kragelund Thomsen fra CBI Danmark, der gennem sit landsdækkende forhandlernet sælger papirisoleringen. Han mener, at tiden er løbet fra de konventionelle isoleringsmaterialer som mineraluld i batts, det er både dyrere, mere miljøbelastende og mindre effektiv end papirisolering fra CBI Danmark.

Også prisbillig isolering
”Der bruges langt mindre energi på at fremstille papirisolering, og det slår igennem på prisen, som typisk ligger 10-20% under de velkendte isoleringsmaterialer. Samtidig giver papiruldens hule cellulosefibre en højeffektiv isolering mod kulden om vinteren, samt holder varmen ude om sommeren, og så er den utrolig nem og hurtig at arbejde med. Så når man kigger på isoleringsegenskaberne, varmeregningen, miljøet, tidsbesparelsen ved selve isoleringen og ikke mindst på prisen, så er det tungtvejende argumenter, som gør det nemt for slutbrugeren at træffe beslutningen om at benytte papirisolering,” fortæller Per Kragelund Thomsen.

Et vigtigt element i sammenligningen imellem papirisolering og mineraluld er evnen til at brænde – Papirisolering kan ikke brænde/smelte som den traditionelle isolering.

”Det er noget af det, vores kunder ofte spørger om. Heldigvis kan vi berolige dem, da adskillige forsøg både herhjemme, i USA og andre lande gentagne gange vist, at papirisolering ikke smelter i modsætning til mineraluld og polystyren. fastslår Per Kragelund Thomsen.

CBI produktet blæses ind på lofter og i hulmure via en maskine med en høj indblæsningsevne. På den måde sikres, at papirisoleringen når ud i selv de yderste sprækker og revner og lægger sig på den optimale måde, så man undgår kuldebroer og lignende uhensigtsmæssigheder.

Kig ind på CBI Danmarks hjemmeside og læs mere om Cellulose Baseret Isolering. Det er et spændende produkt, som har stor anvendelsesgrad eller kontakt os på +4597126500

Med Venlig Hilsen
CBI Danmark A/S

Nviro A/S
Bredgade 52
7480 Vildbjerg
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30712846

Send til en kollega

0.047